Quantcast
THE STREAM

Υπάλληλος του μήνα ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ για τις βόμβες στην Υεμένη

Το ότι γίνεται πόλεμος και σκοτώνεται κόσμος δεν είναι λόγος να πάνε χαμένες όλες αυτές οι βόμβες


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2017

Υπάλληλος του μήνα αξίζει να αναγορευθεί κατά την ταπεινή μας γνώμη ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης για την εκπληκτική απάντηση του στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη. Το θέμα είναι φυσικά το αποτυχημένο deal Καμμένου να πουλήσει σχεδόν ληγμένα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία, η οποία με τη σειρά της θα τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη και για τον οποίο έχει βαρύτατες ευθύνες για ανθρωπιστική καταστροφή και για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί για ιδεολογικούς λόγους αλλά και για να μη συμβάλλει στο συνεχιζόμενο δράμα των αμάχων. Σε αυτές τις δηλώσεις του πρώην υπουργού ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε με την αδιαφορία του τύπου που δουλεύει στην εφορία, λέγοντας πάνω κάτω ό,τι ακόμη κι αν δεν τα πουλήσουν, πάλι πόλεμος θα γίνεται.

Πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις του Κώστα Ζαχαριάδη στο ΘΕΜΑ 104,6  όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε.

Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;»

E αφού γίνεται πόλεμος ούτως ή άλλως, να κάτσεις να σκάσεις; Πούλησε τα τουλάχιστον να μην πάνε χαμένα, ακόμη κρατάει η Black Friday.

Best of internet