Quantcast
THE STREAM

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν θα πληρώσει το πρόστιμο των τουριστών που φορούσαν μαγιό Μπόρατ

Ο εμπνευστής του Μπόρατ δεν θα αφήσει αβοήθητους τους τουρίστες που θέλησαν να ποζάρουν με το λαχανί mankini


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2017

Τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφία στο Καζακστάν φορώντας το περίφημο μαγιό του Μπόρατ δεν μπορούσαν να την αφήσουν να πάει χαμένη έξι Τσέχοι Τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη Αστάνα του Καζακστάν. Αντίστοιχα, η αστυνομία της περιοχής δεν μπόρεσε να τους αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν και τους συνέλαβε, ρίχνοντάς τους πρόστιμο αξίας 60 ευρώ έκαστος για απρεπή εμφάνιση.

Ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή και στη Βρετανία και κάπως έτσι έφτασε στα αυτιά του ηθοποιού Σάσα Μπάρον Κοέν, πνευματικού πατέρα του Μπόρατ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πρόθυμος να πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο. Όπως αναφέρει στο facebook:

To my Czech mates who were arrested. Send me your details and proof that it was you, and I'll pay your fine. arrestedforwearingyourmankini@gmail.comhttp://www.bbc.com/news/blogs-trending-41982339

Posted by Sacha Baron Cohen on Montag, 20. November 2017

Στους Τσέχους φίλους μου που συνελήφθησαν. Στείλτε μου λεπτομέρειες και απόδειξη ότι είστε εσείς (σ.σ. που συλληφθήκατε) και θα πληρώσω το πρόστιμό σας.

Οι τουρίστες κυκλοφορούσαν φορώντας τα λαχανί φωσφορούχα mankini και μαύρες περούκες ενώ πρόθεσή τους, όπως δήλωσαν, ήταν να φωτογραφηθούν μπροστά από πινακίδα που έγραφε «αγαπώ την Αστάνα».

Η ταινία “Μπόρατ” έχει βγει ήδη από το 2006, αλλά έχει σημαδέψει την ποπ κουλτούρα αλλά και τη φήμη του Καζακστάν όσο λίγες ταινίες. Το περίφημο λαχανί μαγιό έγινε γνωστό από την ταινία, στην οποία ο Κοέν υποδυόταν έναν Καζάκο δημοσιογράφο που κυνηγούσε την Πάμελα Άντερσον. Τότε η ταινία θεωρήθηκε προσβλητική από πολλούς κατοίκους αλλά και πολιτικούς της χώρας, θεωρώντας ότι απεικόνιζε το Καζακστάν ως μια χώρα οπισθοδρομική σεξιστική και εκφυλισμένη. Μετά από χρόνια, βέβαια, ο Υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν παραδέχτηκε ότι ο «Μπόρατ» βοήθησε τη χώρα του να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα.

 

 

Best of internet