Quantcast
THE STREAM

Στην Καρδίτσα αποφάσισαν επιτέλους να παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο

Μια πολύ γλυκιά πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης


THE NEWSROOM · 15 Νοεμβρίου 2017

Από το κατακαλόκαιρο είχαμε να δούμε μια κάποια σημαντική διάκριση γκίνες για τη χώρα μας και είχαμε ανησυχήσει ότι παίζει να μη βρισκόμαστε σε τροχιά καλπάζουσας ανάπτυξης, αλλά οι Έλληνες που επιμένουν, οι Έλληνες που τολμούν ήρθαν να μας γεμίσουν πάλι με περηφάνια. Οι μερακλήδες ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας αποφάσισαν να σηκώσουν τα μανίκια τους και να φτιάξουν επιτέλους την μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο.

Στο θεάρεστο έργο τους έρχεται να συνδράμει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος αλλά και 500 περίπου ζαχαροπλάστες από όλη τη χώρα και μαθητές από διάφορα ΙΕΚ, ώστε να παρασκευαστεί μια πελώρια νουγκατίνα 100 μέτρων, για να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που μέχρι τώρα κατέχει η Ιταλία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλατών Καρδίτσας, Ιωάννης Κουφόπουλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που θα διοργανώσει, στις 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η νουγκατίνα, όπως ανακοινώθηκε, θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως, επίσης, και σε ιδρύματα της περιοχής. Ελπίζουμε να μην έχει αρχίσει να παρασκευάζεται από τώρα, γιατί θα είναι φουλ μπαγιάτικη μέχρι να σερβιριστεί στο τέλος του μήνα.

Πηγή: in.gr

 

Best of internet