Quantcast
THE STREAM

Εφτά γονείς-σταυροφόροι της αριστείας προσέφυγαν στο ΣτΕ ενάντια στις κληρώσεις σημαιοφόρων

Αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας άλλαξε χωρίς λόγο τη σχετική διάταξη


THE NEWSROOM · 14 Νοεμβρίου 2017

Δεν πολεμιέται έτσι εύκολα η αριστεία, αγαπητοί φίλοι, αφού κάποιοι γονείς των άριστων μαθητών δημοτικού αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες και να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο γίνεται πλέον με κλήρωση η επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών στις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων.

Συγκεκριμένα, οι εφτά γονείς που αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ ώστε τη σημαία να τη σηκώνουν μόνο οι μαθητές που παίρνουν δεκάρια υποστηρίζουν, ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την προστασία της Παιδείας, αναφέρεται στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών. Προσθέτουν ότι η σχετική διάταξη του επίμαχου διατάγματος είναι άκυρη, επειδή όπως αναφέρουν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις μπορεί πλέον να την κρατά ακόμα και ο χειρότερος μαθητής. Ακόμα αναφέρουν, ότι το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, μη επικαλούμενο ειδική διάταξη νόμου, που να του επιτρέπει να ρυθμίζεται ποιος θα κρατά την ελληνική σημαία στις εθνικές εορτές, με κριτήρια ιδεολογικοπολιτικά, είναι μη νόμιμο, καθώς εκδόθηκε «κατά σαφή υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως».

Οι γονείς που υπερμάχονται την αριστεία σημειώνουν ότι για να τιμηθεί η ελληνική σημαία, είχε καθοριστεί ότι κατά τις παρελάσεις θα φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου» και αυτό όχι βέβαια για να τιμηθεί ο μαθητής, αλλά για να τιμηθεί η ελληνική σημαία.

Τέλος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας, ήρθε και άλλαξε χωρίς κανένα λόγο «μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει κατά την κλήρωση, ακόμη αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή διαγωγή».

 

Best of internet