Quantcast
THE STREAM

Όλα τα όμορφα σκηνικά που έγιναν στις χτεσινές εκλογές τις κεντροαριστεράς

Χιλιάδες παιδιά της αλλαγής πήγαν στις κάλπες


Χρήστος Πρόεδρος · 13 Νοεμβρίου 2017

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε χτες την Κυριακή ο πρώτος γύρος PASOKfighter, δηλαδή οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η όμορφη κατάσταση στην οποία κονταροχτυπιούνται η Φώφη, ο Σταύρος ο Θεοδωράκης, ο Καμίνης, και μερικές νέες φατσούλες όπως αυτή του Πόντα Άντεργουντ και του Σάημποργκ Τζιώτη προσέλκυσε χιλιάδες επίμονους ΠΑΣΟΚους που έκαναν το μεγάλο βήμα προς τις κάλπες. Πάνω από 200.000 άτομα αψήφισαν τον χλευασμό και το στίγμα που φέρει ο κάθε πασόκος εν έτει 2017.

Σε μια Κυριακή γεμάτη με μαραθωνοδρόμους και μερακλήδες αδέσποτους ψηφοφόρους κεντροαριστεράς, νικήτρια αναδείχτηκε η Φώφη ηΓεννηματά, ενώ δεύτερος σε ψήφους ήρθε ο αμέσος δεύτερος πιο ΠΑΣΟΚοϋποψήφιος, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πάντως, οι στιγμές στις κάλπες ανά την επικράτεια ήταν συγκινητικές, με τα παιδιά της αλλαγής να συρρέουν στα εκλογικά κέντρα, ενώ το κλίμα ήταν σχεδόν εξεγερσιακό. Μπορεί στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ το 2004 να είχε ψηφίσει 1.000.000 κόσμος για να αναδείξει τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο (με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του), αλλά καταλαβαίνουμε ότι τότε ήταν άλλες εποχές, αγαπητοί φίλοι. Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει χτες λοιπόν ο ΓΑΠ, ήταν να δώσει το παρόν στις κάλπες και να περιμένει τη σειρά του στην ουρά λες και δεν είναι ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου ξερωγώ.

Μάλιστα τα tweet του @megalosgazmas αναπαράχτηκαν και από παγκόσμιους επικοινωνιακούς κολοσσούς, οι οποίοι ασχολούνταν ολημερίς με τις εξελίξεις:

Οι σκέψεις όλων μας, πάντως, βρίσκονται με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος παρ’ ότι έτρεξε πολύ ανήμεραε των εκλογών, δεν του βγήκε η όλη φάση, στέλνοντάς τον στην τέταρτη θέση και κάπως έτσι το Ποτάμι καταβροχθίζεται από το νεκραναστούμενο ΠΑΣΟΚ που έρχεται για εκδίκηση.

Παράλληλα, οι πιο outsider και ομολογουμένως οι πιο μερακλήδικες υποψηφιότητες, αυτές του Απόστολου Πόντα και του Δημήτρη Τζιώτη, δεν κατάφεραν καν να συλλέξουν τόσες ψήφους όσες ήταν και οι υπογραφές που χρειάζονταν για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά τους.

Εδώ ο Απόστολος Πόντας μας δείχνει λίγο πολύ πόσες ψήφους συγκέντρωσε κατά τη χτεσινή διαδικασία:

Posted by Απόστολος Η. Πόντας on Donnerstag, 2. November 2017

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ήταν στην καλύτερη περίπτωση γκριζομάλληδες, με το σαράντα τοις εκατό να είναι πάνω από 65 χρονών.

Βάσιμες υποψίες ότι όλη η διαδικασία των εκλογών είναι ένα καλοστημένο σκετσάκι που κανόνισε κάποιος wedding planner ώστε να προσφέρει σε αυτό το νεόνυμφο πασοκικό ζευγάρι τον γάμο των ονείρων τους, δεν επιβεβαιώνεται. Ευχόμαστε ωστόσο βίον πασοκσπαρτον στους δύο νέους.

Mαζικά και ΠΑΣΟΚικά ψήφισαν οι Ρομά στα Τρίκαλα.

Eπιπλέον, για να αποφευχθούν περιστατικά όπου ο κόσμος θα πάει στις κάλπες για να τρολλάρει τη διαδικασία, η συνοντιστική επιτροπή είχε ορίσει την υποχρεωτική καταβολή αντίτιμου 3 ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν μόνο όσοι το θέλουν πραγματικά.

3 ευρώ επί 200.000 ψηφοφόρων, βγαίνουν δύο φουλ έξτρα πασοκικές βραδιές στο ΛΕΠΑ, οπότε επικροτούμε.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή, έχουμε να σκεφτούμε τις προβλέψεις του ΠΑΜΑΚ για τον επόμενο γύρο.

Γενικώς, ΠΑΣΟΚ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.

Best of internet