Quantcast
THE STREAM

Πέντε γυναίκες καταγγέλουν τον κωμικό Louis C.K. για σεξουαλική παρενόχληση

Μάλλον οι ιστορίες για τους αυνανισμούς ήταν όλες βγαλμένες από την πραγματικότητα


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2017

Σε χθεσινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα The New York Times κοινοποίησε τις ιστορίες πέντε γυναικών, οι οποίες κατήγγειλαν τις προσπάθειες του γνωστού αμερικανού κωμικού Louis C.K. να τις παρενοχλήσει σεξουαλικά. O ίδιος σε εκτενές γράμμα του παραδέχτηκε τις πράξεις του, περιγράφοντας ότι καταχράστηκε την δύναμη του απέναντι σε γυναίκες που τον θαύμαζαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το 2002, ο Louis C.K. κάλεσε τις Ντάνα Μιν Γκούντμαν και Τζούλια Γούολοβ, δύο γυναίκες κωμικούς, στο δωμάτιό του για ένα ποτό. Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο ο κωμικός τις ρώτησε αν μπορεί αν βγάλει έξω το πέος του. Οι δύο γυναίκες θεώρησαν ότι έκανε πλάκα, μιας και συχνά στο πρόγραμμά του έκανε τέτοιου είδους αστεία, και γέλασαν. Συνειδητοποίησαν ότι δεν αστειευόταν όταν κατέβασε το παντελόνι του.  Όπως δήλωσαν οι γυναίκες «Συνέχισε να βγάζει τα ρούχα του μέχρι να μείνει τελείως γυμνός και άρχισε να αυνανίζεται».

Ένα χρόνο αργότερα, το 2003, η Άμπι Σάκνερ, μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Louis C.K. όταν τον άκουσε να αυνανίζεται ενώ της μιλούσε. Παρόμοια είναι και η ιστορία της Ρεμπέκα Κόρι, η οποία κατήγγειλε ότι της ζήτησε να αυνανιστεί μπροστά της. Προφανώς αρνήθηκε.

Στον απόηχο των καταγγελιών, δύο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έσπευσαν να επικρίνουν το γνωστό κωμικό για τις πράξεις του. Το HBO δήλωσε ότι παύει τη συνεργασία του με τον Louis C.K.:

Ο Louis C.K. δεν θα συμμετέχει πλέον στο πρόγραμμα «Night of Too Many Stars: America Unites for Autism Programs», το οποίο ξεκινάει στο HBO στις 18 Νοέμβρη.

Αντιστοίχως, το τηλεοπτικό δίκτυο FX, το οποίο συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τον ίδιο, έγραψε:

Είμαστε προφανώς πολύ προβληματισμένοι για τις καταγγελίες εις βάρος του Louis C.K. που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα The New York Times. Το δίκτυο δεν είχε δεχτεί καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση τα τελευταία οχτώ χρόνια στα οποία συνεργαστήκαμε για την παραγωγή των πέντε τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το δίκτυο FX και το FXP θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τους υπαλλήλους της και να ερευνήσει διεξοδικά οποιαδήποτε κάθε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εντός του εργασιακού χώρου.

Παρακάτω ένα απόσπασμα από stand up comedy του ίδιου, στο οποίο μιλάει για το αγαπημένο του θέμα.

Best of internet