Quantcast
THE STREAM

Οι τεράστιες ουρές για τη Ζώνη της Παναγίας στη Ν. Ιωνία είναι η απάντηση στο διαβολικό ηλεκτρονικό εισιτήριο

Βρίσκεται εκτός Βατοπεδίου για λίγες μόνο εμφανίσεις


THE NEWSROOM · 7 Νοεμβρίου 2017

Χιλιάδες χριστιανοί συμπολίτες μας έχουν επισκεφθεί τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Νέα Ιωνία  από την Παρασκευή, προκειμένου να προσκυνήσουν ό,τι μας έμεινε από την Παναγία, δηλαδή μία λεπτή τριχωτή ζώνη φτιαγμένη από μαλλί καμήλας και διακοσμημένη με χρυσή κλωστίτσα.

Η Αγία Ζώνη, που κανονικά φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου κι εξέρχεται αυτής μόνο για λίγες εμφανίσεις, έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Χαρακτηριστικά, την τελευταία φορά που βγήκε από το μοναστήρι, το 2011, έφτασε στη Ρωσία για να προσκυνηθεί από εκατομμύρια πιστούς, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απ’ ότι φαίνεται είναι το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από την Παναγία, αλλά και πάλι, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, είναι και αυτό μισό καθώς λείπουν σημαντικά κομμάτια της ζώνης. Οπότε τεχνικά μιλώντας, έχουμε μισό κειμήλιο από τη Θεοτόκο.

Σύμφωνα με την Εκκλησία, η ζώνη μυρίζει γαμάτα κι έχει -όπως θα περιμέναμε όλοι- θαυματουργές ιδιότητες αφού άτεκνοι έπιασαν παιδιά, τυφλοί άρχισαν να βλέπουν, παράλυτοι περπάτησαν ξανά, καραφλοί έβγαλαν μαλλιά και άλλα τέτοια.

Για όσους ενδιαφέρονται, η Αγία Ζώνη θα εκτίθεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Best of internet