Quantcast
THE STREAM

Οι ουρές για το νέο iPhone είναι έτοιμες να ξεπεράσουν κι αυτές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Oι παραγγελίες για το νέο πανάκριβο γκάτζετ της Apple είναι τόσες πολλές που ο κόσμος το αγοράζει πάνω από την τιμή της αγοράς


THE NEWSROOM · 3 Νοεμβρίου 2017

Για δύο πράγματα γίνεται πανικός αυτές τις μέρες στη χώρα: Το ένα είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Σπίρτζη, το άλλο είναι το νέο επετειακό κινητό της Αpple, iPhone X. Οι προπαραγγελίες φαίνεται να έχουν φτάσει τις 17.000 χιλιάδες τηλέφωνα, ενώ είναι τέτοιος ο i-πανικός που γίνεται που κάποιες εταιρείες φοβούνται πως οι πελάτες τους μπορεί να πάρουν στα χέρια τους το κινητό από το 2018.

Να σημειωθεί ότι η ζήτηση υπολογίζονταν σε 12.000 σμάρτφον περίπου πριν καν την επίσημη κυκλοφορία την Παρασκευή. Κι επειδή 17.000 δεν είναι αρκετές, κάθε μέρα μπορεί να υπάρχουν από 500 ως 1000 παραγγελίες ακόμη. Το σύνολο αυτών των παραγγελιών υπολογίζεται να φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα τα 20 εκατομμύρια ευρώ στη τσέπη της Apple – καθόλου άσχημα για μια χώρα που περνάει ακόμη πολύ ζόρικα.

Είναι τέτοια η ζήτηση μάλιστα που υπερκαλύπτει τα στοκ και δημιουργείται θέμα διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα στο τέλος να φτιάχνεται και λίστα προτεραιότητας. Αυτό είναι το ένα αποτέλεσμα: To άλλο είναι πως κάποια καταστήματα προμηθεύονται συσκευές (από εξωτερικό κι όχι μόνο), τις οποίες πουλάνε “στην ώρα τους”, απλά 200 ως 400 ευρώ παραπάνω.

Το iPhone X, το οποίο σπάει τα ρεκόρ τόσο σε σχέση με τα  iPhone 8 και iPhone 8 Plus που βγήκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, όσο και με το προηγούμενο χιτ  iPhone 6. Aυτά προφανώς είναι πολύ καλά νέα για την Apple , η οποία αράζει βλέποντας τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,9%, από την αρχή της βδομάδας.

(πηγή)

 

 

Best of internet