Quantcast
THE STREAM

Μεσημεριάτικα αλκοτέστ ετοιμάζει η τροχαία στην Κρήτη για την εποχή των ρακοκάζανων

Σύμφωνα με τις Αρχές οι οδηγοί φεύγουν μεθυσμένοι μέρα μεσημέρι από τα ρακοκάζανα


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2017

Είναι γνωστό ότι στην ομορφότερη χώρα του κόσμου οι περισσότεροι οδηγοί μένουν μετεξεταστέοι από τα αλκοτέστ, είτε αυτά στήνονται στις εθνικές οδούς στις γιορτές, είτε στις πιάτσες διασκεδάσεις μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, για την ειδική περίπτωση της Κρήτης και των Κρητικών οδηγών, η Τροχαία Αγίου Νικολάου αναγκάστηκε να λάβει μερικά δραστικά μέτρα και να στήσει αλκοτέστ από το μεσημέρι για να αντιμετωπίσει όλους τους μερακλήδες που αυτή την περίοδο του «ρακοκάζανου» το τσούζουν από το πρωί.

Τα κρητικά ρακοκάζανα που ευθύνονται για τα μεσημεριανά αλκοτέστ

Συγκεκριμένα τα ρακοκάζανα που παίζουν μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη και είναι μάλλον το Οκτόμπερφεστ της Κρήτης, απλά με ρακή. Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, τα κρούσματα μεθυσμένων οδηγών ήδη από τις μεσημεριανές ώρες είναι αυξημένα και όπως αναφέρουν οι Αρχές ο λόγος είναι τα ρακοκάζανα, τα οποία λειτουργούν από αρχές Οκτωβρίου μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό το λόγο, η τροχαία πήρε την πρωτοβουλία να εντατικοποιήσει τα αλκοτέστ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, για να πιάσουν όσοι ήπιαν πεντ-έξι ρακούλες παραπάνω, φεύγοντας από κάποιο ρακοκάζανο στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου, Αστυνόμος Β’ Πέτρος Ζερβάκης στο ekriti:

«Έχουμε εντοπίσει που υπάρχουν ρακοκάζανα στην περιοχή μας και από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, οι έλεγχοι αλκοτέστ ακόμα και το μεσημέρι, θα ενταθούν. Αυτό αποτελεί μία προσπάθειά μας προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας του αλκοόλ.»

Όπως και να ‘χει, είναι γνωστό ότι οι οδηγοί στην Κρήτη έχουν βρει χάι τεκ τρόπους να αποφεύγουν τα αλκοτέστ και τα μπλόκα της τροχαίας, είτε γίνονται πρωί, είτε βράδυ.

Best of internet