Quantcast
THE STREAM

Δίκη Χ.Α.: Ομάδα Χρυσαυγιτών χτύπησε την δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής έξω από το Εφετείο

Τραυμάτισαν δύο γυναίκες, οι οποίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο


THE NEWSROOM · 1 Νοεμβρίου 2017

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης στο Εφετείο όπου όσο συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, ομάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν απροκάλυπτα χτυπώντας δύο γυναίκες, η μια από τις οποίες μάλιστα είναι δικηγόρος Πολιτικής Αγωγή στη δίκη για την Χ.Α. Και οι δύο γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αρχικά οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε επιβάτες τρόλει που διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους και τα έντυπα που μοίραζαν. Η επίθεση ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από περαστικούς μεταξύ αυτών η συνεργάτιδα του Θ. Καμπαγιάννη, Ε. Κουνιάκη, που εκείνη την ώρα προσέγγιζε το δικαστήριο, φώναξε στον οδηγό του τρόλεϊ να κλείσει την πόρτα – γεγονός που εξόργισε τους Χρυσαυγίτες οι οποίοι επιτέθηκαν στη συνέχεια στην ίδια και σε άλλη μια κοπέλα με αποτέλεσμα να τις τραυματίσουν στο πρόσωπο.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ οι γυναίκες που χτυπήθηκαν στο πρόσωπο βρίσκονται για κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Κατά την έναρξη της 194ης συνεδρίασης ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, κατήγγειλε την επίθεση στη συνάδελφό του και ζήτησε από το δικαστήριο να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων: Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση , στην Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως κανένας από τους κατηγορούμενους, ενώ σύμφωνα με το GDW το Δικαστήριο «δέχτηκε αίτημα κατηγορουμένων προκειμένου με την επιμέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και του Πταισματοδικείου Αθηνών στις 3/11 09:00 να μεταβούν εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός στον επικεφαλής του τμήματος προστασίας μαρτύρων, να ενημερωθούν για τις εισαγγελικές διατάξεις με τις οποίες ορίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες με στοιχεία Α έως Ε, να βεβαιωθούν για την αστυνομική ταυτότητά τους, να ενημερώσουν για την ταυτοποίησή τους για το Δικαστήριο και να παρίστανται κατά την κατάθεσή τους. Απορρίπτει τα λοιπά αιτήματα των κατηγορουμένων».

Επόμενη δικάσιμος, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Πηγή: GoldenDawnWatch

Best of internet