Quantcast
THE STREAM

Ο Kevin Spacey δηλώνει γκέι μετά από καταγγελία ότι είχε παρενοχλήσει 14χρονο ηθοποιό το 1986

Ο ηθοποιός Anthony Rapp μίλησε για το περιστατικό με αφορμή το κύμα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ


THE NEWSROOM · 30 Οκτωβρίου 2017

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της περίπτωσης του Χάρβεη Γουάινστιν, οι μαρτυρίες για περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο χώρο της Αμερικάνικης showbiz φαίνεται ότι αυξάνονται μέρα με τη μέρα αποδεικνύοντας ότι η σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Αυτή τη φορά ο ηθοποιός Anthony Rapp αναφέρει στο Buzzfeed ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Kevin Spacey όταν ο Rapp ήταν μόλις 14 ετών, ενώ ο Kevin Spacey μετά από την δημοσίευση της καταγγελίας αποφάσισε παράλληλα να κάνει coming out ως ομοφυλόφιλος σε μια κίνηση που πολλοί εκλαμβάνουν ως προσπάθεια αντιπερισπασμού.

O Anthony Rapp, ο οποίος τώρα πρωταγωνιστεί στο Star Trek: Discovery, καταγγέλλει ότι ο Kevin Spacey προσπάθησε να τον αποπλανήσει το 1986, σε μια περίοδο κατά την οποία οι δυο τους έπαιζαν μαζί στην θεατρική παράσταση “Precious Sons”.

Ο Ed Harris κρατά στα χέρια του τον 14χρονο Anthony Rapp στην παράσταση «Precious Sons» το 1986.

Αρχικά ο Anthony Rapp ανέφερε ότι το 1986, όταν ήταν 14 ετών, ο Kevin Spacey τον είχε καλέσει σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του, ενώ όπως είπε ήταν ο μοναδικός ανήλικος στο πάρτι και πως, στο τέλος της βραδιάς, ο τότε 26χρονος Spacey, «σήκωσε τον Rapp, τον έβαλε στο κρεβάτι του και σκαρφάλωσε πάνω του, σε μια προσπάθεια να τον αποπλανήσει σεξουαλικά».

Τελικά ο Rapp έφυγε από το διαμέρισμα χωρίς να συμβεί τίποτα, ενώ αναφέρει ότι δεν κατήγγειλε ποτέ τον ηθοποιό, αλλά ότι ανέφερε το περιστατικό σε κάποιους φίλους του και σε έναν πρώην σύντροφό του, αρκετές φορές από το 1990 και μετά.

Φυλλάδιο της παράστασης στην οποία έπαιζε ο Kevin Spacey και ο Anthony Rapp την περίοδο στην οποία φέρεται ότι έγινε το περιστατικό που καταγγέλλει ο Rapp.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Anthony Rapp ως ηθοποιό. Είμαι κάτι περισσότερο από τρομοκρατημένος από αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, θα πρέπει να έγινε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Αλλά, αν συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του χρωστάω την πιο ειλικρινή που συγγνώμη για αυτό που θα πρέπει να ήταν μια τρομερά ακατάλληλη, μεθυσμένη συμπεριφορά, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η ιστορία με ενθαρρύνει να αναφερθώ σε άλλα πράγματα σχετικά με τη ζωή μου. Γνωρίζω πως υπάρχουν ιστορίες για εμένα εκεί έξω, και κάποιες έχουν τροφοδοτηθεί από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός απέναντι στην ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν όσοι βρίσκονται στο κοντινό που περιβάλλον, είχα σχέσεις στη ζωή μου τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες. Έχω αγαπήσει και έχω συνευρεθεί ερωτικά με άντρες στη ζωή μου και έχω επιλέξει τώρα να ζω ως ένας ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να αντιμετωπίσω αυτό το γεγονός ανοιχτά και με ειλικρίνεια, και αυτό ξεκινά με το να εξετάσω την ίδια μου τη συμπεριφορά.

Μετά από την καταγγελία του στο Buzzfeed και ύστερα από το σημείωμα του Kevin Spacey, o Anthony Rapp ανέφερε στο twitter ότι κατάφερε να μιλήσει ανοιχτά για το περιστατικό, στεκόμενος στους ώμους των πολλών θαρραλέων γυναικών και ανδρών που μίλησαν ανοιχτά για να ρίξουν φως και να κάνουν τη διαφορά, όπως έκαναν και για εμένα.

«Όλα όσα ήθελα να πω για την εμπειρία μου είναι μέσα σε αυτό το άρθρο και δεν έχω κάποιο επιπλέον σχόλιο να κάνω σε αυτή τη φάση» καταλήγει ο ηθοποιός.

Εδώ να αναφέρουμε ότι το 2005, στο Family Guy υπάρχει μια σκηνή με αναφορά στον Kevin Spacey, η οποία είτε θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα διορατικότητας, ή να αποδεικνύει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι κοινό μυστικό στον χώρο του Χόλιγουντ.

 

Best of internet