Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Γονιός μαθητή έβγαλε όπλο με σιγαστήρα και πυροβόλησε σκύλο έξω από δημοτικό σχολείο

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο Φιλοζωική Ομάδα Σείριος, ο συγκεκριμένος δράστης συχνά σηκώνει το όπλο και πυροβολεί εναντίον ζώων


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2017

Κάτι πρέπει να συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με την Κρήτη αφού οι ειδήσεις σχετικά με τη σκοτεινή πλευρά της κρητικής λεβεντιάς γίνονται όλο και πιο συχνές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου, ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έξω από δημοτικό σχολείο στο χωριό Δάφνες του νομού Ηρακλείου:

Ένας γονέας, περιμένοντας το παιδί του να σχολάσει από το δημοτικό σχολείο, ενοχλήθηκε από την παρουσία μικρόσωμου σκυλιού, πήγε στο αμάξι, έβγαλε όπλο, του έβαλε σιγαστήρα, πυροβόλησε το σκύλο μπροστά στους έκπληκτους γονείς και μετά πήρε το παιδί του, μπήκε κύριος στο αμάξι του και έφυγε.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 ενημερωθήκαμε για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού Δαφνές, του Δήμου Ηρακλείου, την ίδια ημέρα το μεσημέρι μόλις λίγα λεπτά πριν το κουδούνι για σχόλασμα των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, γονέας μαθητή, κάτοικος του χωριού, ενοχλημένος από την παρουσία μικρόσωμου σκύλου στο δρόμο έξω από το σχολείο, έβγαλε από το αυτοκίνητό του όπλο, τοποθέτησε σιγαστήρα σε αυτό και πυροβόλησε το αδέσποτο ζώο μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν έξω από την πόρτα του σχολείου περιμένοντας τα παιδιά τους να σχολάσουν.

Στη συνέχεια, κι ενώ το τραυματισμένο ζώο έτρεξε να κρυφτεί, ο δράστης έβαλε το όπλο στο αμάξι του πήρε το παιδί του και έφυγε ανενόχλητος από το σχολείο, ενώ παρά τις προσπάθειές μας, το πυροβολημένο σκυλί δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της περιοχής και τοπικούς φορείς, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ουδείς εκ των μαρτύρων αλλά και των φορέων της περιοχής προτίθεται να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός από φόβο για την προσωπική αλλά και των παιδιών τους ασφάλεια.

Όπως πληροφορηθήκαμε ο δράστης φέρεται να έχει διαπράξει πολλάκις στο παρελθόν αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις (πυροβολισμούς ζώων) και να έχει μια γενικά παραβατική συμπεριφορά, πράγμα που δημιουργεί φόβο στους κατοίκους με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν και να μην καταγγέλλουν τις εγκληματικές του ενέργειες, φοβούμενοι τη στοχοποίησή τους.

Παρότι δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε το όνομα του δράστη, καθώς ουδείς θέλει να αναμιχθεί(!), πληροφορηθήκαμε ότι η τοπική κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και οι γονείς, το γνωρίζουν.

Ως σωματείο φροντίδας και μέριμνας αδέσποτων ζώων, εθελοντική ομάδα προάσπισης της φιλοζωίας και του πολιτισμού αλλά και απλοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα μία τέτοια πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και προωθεί στη κοινωνία και ειδικότερα στα παιδιά, το αίσθημα της ανεκτικότητας προς τόσο σοβαρές αξιόποινες πράξεις χωρίς κυρώσεις.

Επισημαίνουμε δε ότι ένα τόσο διαταραγμένο άτομο όπως ο δράστης, που με τόση ευκολία πυροβολεί ένα ανυπεράσπιστο ζώο δεν θα διστάσει να στραφεί προς ανθρώπους με τραγική κατάληξη».

Η ΦΟΣ ανέφερε από τη σελίδα της στο facebook ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. «Εφόσον ουδείς πήρε την πρωτοβουλία να καταγγείλει το περιστατικό αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς. Για εμάς όσο επικινδυνος είναι ο δράστης είναι τελικά και αυτοί που καλύπτουν το περιστατικό!».

Best of internet