Quantcast
THE STREAM

Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στις τρίχες

Είναι κι αυτή μια διάκριση αν μη τι άλλο


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2017

Tρίχες” θα πει κανείς και θα έχει δίκιο, γιατί η τελευταία διάκριση της χώρας αφορά την πολύ υψηλή τριχοφυΐα των ελλήνων ανδρών. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει δώσει το αμερικάνικο ιατρικό περιοδικό ανθρωπολογίας American Journal of Physical Anthropologyοι Έλληνες (όπως και οι υπόλοιποι λαοί της Μεσογείου σε γενικές γραμμές) είναι από τους πιο τριχωτούς εκεί έξω. Οι λιγότερο αρκουδέ από την άλλη είναι οι Ασιάτες και όσοι λαοί κατοικούν στην κεντρική Αφρική.

Ούτε ο χάρτης ούτε η μελέτη των Hindley και Damon του Stanford είναι καινούρια (για την ακρίβεια η μελέτη είναι του 1973), αλλά ήρθαν τώρα στην επιφάνεια και έχουν ένα μεσογειακό ενδιαφέρον. Όπως φαίνεται στο χάρτη, οι περιοχές που κυριαρχεί η τρίχα (δηλαδή οι άνδρες έχουν τρίχα σε ποσοστό πάνω από 70%) είναι αυτές που είναι σημειωμένες με μαύρο χρώμα, ενώ τα κίτρινα σημεία είναι εκεί που η τριχοφυΐα είναι πολύ λιγότερη, σε ποσοστά της τάξεως του 5% δηλαδή.

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει καταρχάς μια στέρεα σύνδεση του μεσογειακού ταμπεραμέντου με την τρίχα, καθώς στο θέμα αυτό νικητές βγαίνουν οι μεσογειακοί, από την Ισπανία και την Ιταλία ως την Ελλάδα την Τουρκία, αλλά και τη Βόρεια Αφρική. Μπορεί να πει κανείς ενδεχομένως ότι υπάρχει μια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της τρίχας.

 Για την ιστορία, η τριχωτότητα μετρήθηκε από τους επιστήμονες με βάσης τις τρίχες που φυτρώνουν στο σώμα και το πρόσωπο κατά τη διάρκεια και μετά την εφηβεία. Aν υπήρχε και μια αντίστοιχη μέτρηση για μεγάλη ηλικία θα μπορούσαμε επίσης να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το ποιος καραφλιάζει περισσότερο από τους γείτονές μας και εμάς.

Best of internet