Quantcast
THE STREAM

Στη Θεσσαλονίκη απαγορεύτηκε σε γυναίκες να συμμετάσχουν στην παρέλαση γιατί έχουμε 1920

Λίκνο της προόδου η πρωτεύουσα της μπουγάτσας


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2017

Μία ψύχραιμη στάση διατήρησε ο πρόεδρος του συλλόγους Απόγονων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, απαγόρευσε φέτος στους μη έχοντες φαλλό να συμμετέχουν στην καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα όταν η Δήμητρα Τσώρη, μέλος του Συλλόγου, ενημερώθηκε προ ολίγων ημερών ότι κατόπιν απόφασης του προέδρου, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή των γυναικών στη φετινή παρέλαση. Ο λόγος, σύμφωνα με τον πρόεδρο, ήταν ότι δεν του αρέσουν οι γυναικείες στολές.

«Νομίζω πως υποτιμάει την νοημοσύνη μας με αυτό που μας λέει», δήλωσε η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναγνωρίσουμε στον πρόεδρο ότι δεν ανέτρεξε σε πασέ επιχειρήματα όπως «η θέση των γυναικών είναι στην κουζίνα», ή «ο γυναικείος εγκέφαλος είναι μικρότερος από τον ανδρικό» ή «δεν εμπιστευόμαστε τις γυναίκες επειδή έχουν περίοδο και, άρα, νεύρα» αλλά προσπάθησε να επινοήσει καινούργιες δικαιολογίες για να υποστηρίξει τον μισογυνισμό του.

Απ’ ότι φαίνεται, πέρα από τις γυναίκες, στην παρέλαση θα λείπει και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε στα ίσα ότι είναι κάθετα αντίθετος στη μαθητική παρέλαση και ότι επομένως θα είναι απών.

Best of internet