Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Χριστιανοτζιχαντιστές συγκεντρώθηκαν για να σταματήσουν την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου»

«Έξω απ’ την Ελλάδα οι μασόνοι», ένα από τα κεντρικά τους συνθήματα


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2017

Φωτογραφία: SOOC

Εθνικιστικές και παραχριστιανικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη, όπου ανεβαίνει η παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου», έργο του Φερνάντο Πεσσόα.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το θέατρο, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο, έψελναν το «Υπερμάχω», κρατούσαν σημαίες που έγραφαν πάνω «Ορθοδοξία ή Θάνατος», ενώ το σύνθημα που φορέθηκε πολύ χθες ήταν το «Έξω από την Ελλάδα οι Μασόνοι»

Το παρών έδωσε και ο Πατήρ Κλεομένης, ο κύριος εκείνος που εκσφενδόνιζε κέικ και βαρούσε ATM, o οποίος μάλιστα κρατούσε έναν διακριτικό ξύλινο σταυρό με τον εσταυρωμένο επάνω.

Πάντως, οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι είναι μέλη του Ιερού Λόχου, της εθνικιστικής οργάνωσης που είχε επιτεθεί στο φετινό Gay Pride τη Θεσσαλονίκη.

Ο  Γιώργος Χρανιώτης, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση, είπε πως «είναι περισσότερο αστείο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι εμποδίζουν την τέλεση μίας παράστασης», ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα έργο που προάγει το σατανισμό.

Σε αντίστοιχο πνεύμα, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γρηγόρης Αποστολόπουλος, είπε ότι πρώτη φορά ακούει να χαρακτηρίζουν βλάσφημο τον Πεσσόα.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τα μικροεπεισόδια, η παράσταση ξεκίνησε κανονικά την προκαθορισμένη ώρα.

 

Best of internet