Quantcast
THE STREAM

Ο πιο διάσημος οπαδός του Μαδούρο συνάντησε τον πιο διάσημο ύποπτο για σεξουαλική παρενόχληση σήμερα στο Λευκό Οίκο

Η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργό με τον αμερικανό πρόεδρο είναι αυτό που όλοι περιμέναμε


THE NEWSROOM · 17 Οκτωβρίου 2017

Toν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Οι δύο ηγέτες χαμογέλασαν προς τις κάμερες και κινήθηκαν προς τα ενδότερα του Λευκού Οίκου για την κανονική συνάντηση, με την πρώτη δήλωση του Τραμπ να είναι «Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για να επιστρέψει και θα επιστρέψει». Για να συνεχίσει:

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα . Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε επίσης τους ισχυρούς στρατιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

EPA/Martin H. Simon / POOL

Πριν την καθεαυτή συζήτηση και το γεύμα εργασίας το οποίο προηγήθηκε από τις επίσημες δηλώσεις ο Τσίπρας δήλωσε με τη σειρά του ότι ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ για τη φιλοξενία, αλλά και πως η χώρα μας είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή. Αναλυτικά:

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση σήμερα. Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία μας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μία πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή, αλλά πάντα υπήρξε ένας αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος.»

«Επίσης, μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η ελευθερία και η Δημοκρατία, αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε. Συνεπώς είμαι πάρα πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα»

O Aλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί και διάφορα μέρη του Λευκού Οίκου, όπου παρατήρησε τα αξιοθέατα με το γνωστό του ύφος.

Δεν πέρασε απαρατήρητο επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη φορέσει γραβάτα. Σαν πιστός ιδεολόγος μάλλον με αυτό τον τρόπο θέλησε να πει “αναρχία στο Λευκό Οίκο”.

Best of internet