Quantcast
THE STREAM

O Jason Momoa ζητάει συγγνώμη για απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμών που είχε κάνει το 2011

Όπως, είπε, του άρεσαν οι sci-fi ταινίες γιατί μπορούσε να βιάζει γυναίκες χωρίς επιπλοκές


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2017

Με ταχύτητα αμυδρά μικρότερη από εκείνη του Internet Explorer ή και του Βασίλη Τσιάρτα, ο Jason Momoa, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον άξεστο σύντροφο της Νταινέρυς, αποφάσισε μετά από έξι χρόνια να απολογηθεί δημοσίως για δήλωση που είχε κάνει στο Comic Con, το 2011.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε πει:

Λατρεύω τις ταινίες sci-fi και φαντασίας γιατί υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως το να ξεριζώσεις τη γλώσσα από τον λαιμό κάποιου ή να βιάζεις όμορφες γυναίκες χωρίς συνέπειες.

Μετανιωμένος τώρα, έγραψε στο instagram:

Ξύπνησα στην Αυστραλία, μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις πολλών ανθρώπων για ένα κακόγουστο αστείο που είχα κάνει πριν από χρόνια στο Hall H, για το οποίο ζητώ συγγνώμη. Είμαι ακόμα εξαιρετικά απογοητευμένος από τον εαυτό μου για την αναισθησία που επέδειξα εκείνη την ημέρα με αυτά τα σχόλια. Ξέρω ότι ούτε με αυτή την ειλικρινή «συγγνώμη» δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτές τις λέξεις. Ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να συμβεί στον καθένα και ξέρω από πρώτο χέρι, από μέλη της οικογένειάς μου και φίλους μου, πόσο βασανιστικό μπορεί να είναι.

Έκανα ένα πραγματικά κακόγουστο σχόλιο.  Είναι απαράδεκτο και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από καρδιάς για όσα είπα.

Συγγνώμη, Jason.

 

I APOLOGISE Aloha j

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on

To ζήτημα επαναφέρθηκε έναν μήνα περίπου πριν την πρεμιέρα της καινούργιας του ταινίας «Justice League», όταν το βίντεο από το Comic Con άρχισε να αναπαράγεται ξανά στα social media.

Best of internet