Quantcast
THE STREAM

‘Ετοιμη για μπουνιές αν η κυβέρνηση πάει να νομιμοποιήσει την κανονική κάνναβη δηλώνει η ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνήλθε από το τσίρκο με τους εξωγήινους και είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2017

Πολύ γρήγορα φαίνεται να συνήλθε η Νέα Δημοκρατία από το πανηγύρι με τους εξωγήινους που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τοποθέτηση του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ταυτότητα φύλου. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας είναι έτοιμη και πάλι να πολεμήσει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά για το θέμα της ιατρικής κάνναβης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ψηφίσει τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία είναι και ο σκοπός του νομοσχεδίου. Ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου όμως θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η ψήφιση θα φτάσει μέχρι εκεί και πως αν η κυβέρνηση κατεβάσει κάποια ύπουλη τροποποίηση για να κάνει τη χώρα μας Άμστερνταμ, θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι της έτοιμη για καβγά.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984:

«Η θέση της ΝΔ στη χρήση κάνναβης αποκλειστικά για θεραπευτικούς λόγους είναι αυτονόητη. Όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα το υπερψηφίσουμε, αλλά θα είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, μην ανοίξουν καμία πόρτα ο κύριος Πολλάκης με τον κύριο Ξανθό στη γενική χρήση κάνναβης, γιατί εκεί θα παίξουμε μπουνιές».

Eίναι ενδιαφέρον το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τον φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει κάποια μαζική νομιμοποίηση της κάνναβης στα μουλωχτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοιου είδους συζητήσεις δε θα βαρεθούμε ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική κάνναβη, η οποία ήταν ατάκες τύπου “τι πίνεις και δε μας δίνεις“.

(πηγή)

 

Best of internet