Quantcast
THE STREAM

Ένας ανήλικος 17 χρονών και ένας 18χρονος οι πρώτες συλλήψεις για τη φασιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο

Τα δύο άτομα είναι γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις τόσο σε μετανάστες όσο και σε αστυνομικούς


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν από την αστυνομία οι δύο πρώτοι ύποπτοι για τη δολοφονική επίθεση σε εργάτες από το Πακιστάν που έγινε το Σάββατο 7/10 στον Ασπρόπυργο. Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής συνέλαβε δύο άτομα, ένα 18χρονο και έναν ανήλικο 17 χρονών, oι οποίοι είναι μεν ακροδεξιοί, αλλά χωρίς να υπάρχουν στοιχεία οργανικής ένταξής τους στη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Στα σπίτια τους εντοπίστηκαν ρόπαλα και άλλα αντίστοιχα αντικείμενα.

O 17χρονος αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τα ίδια τα θύματα της επίθεσης για τη συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του Σαββάτου. Η σύλληψη τους δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι συλληφθέντες δεν ήταν ξένοι ούτε με βιαιοπραγίες ούτε με ρατσιστικές πράξεις. Τον προηγούμενο Απρίλιο είχαν επιτεθεί σε σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που πήγαν να τους ελέγξουν, ενώ μετά την προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου επιτέθηκαν και στους εκεί αστυνομικούς.

Τον Ιούνιο τους συνέλαβαν και πάλι για συμμετοχή τους σε επίθεση με μολότοφ ενάντια σε αντιρατσιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο. Η διαδήλωση είχε καλεστεί λόγω των επιθέσεων της 14ης και 15ης Μαΐου 2017 που είχαν γίνει στους χώρους που έμεναν οι Πακιστανοί εργάτες από ομάδα 30 ατόμων περίπου, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για τις φοβερές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει, καθώς μόνο από τύχη τα χτυπήματα σε δύο σπίτια και ένα εργοστάσιο άφησαν πίσω τους ένα μόνο τραυματία.

Το χτύπημα του Σαββάτου είναι ένα από τα 10 που έχουν πέσει στα χέρια του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής από την αρχή του 2017 στην Αττική, ενώ υπάρχουν και άφθονες καταγγελίες για αντίστοιχα τέτοια για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ρατσιστικού κινήτρου. Τα υπόλοιπα περιστατικά που απασχόλησαν ή συνεχίζει να ερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας είναι:

Την 1η Φεβρουαρίου, στον Ασπρόπυργο, δύο άγνωστοι γρονθοκόπησαν Πακιστανό, ο οποίος διακομίστηκε, με τραύματα στο πρόσωπο, στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Στις 29 Ιουνίου, στην Λ. Καραμανλή στο Μενίδι, τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε Πακιστανό, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στον μηρό και του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 16 Ιουλίου, στην Λ. Σχιστού, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, προσέγγισαν Αφγανό, τον οποίο εξύβρισαν και αποχώρησαν.

Στις 3 Αυγούστου, Αφγανός μετανάστης στην Αθήνα, δέχτηκε σοβαρές απειλές από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού περιοδικού.

Την ίδια μέρα, άγνωστος προσέγγισε δύο γυναίκες από την Πολωνία, έξω από το σπίτι τους στην Αθήνα, τις απείλησε και τις εξύβρισε.

Τέλος, το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό πριν από τρεις μέρες στη Λαμπρινή, όπου ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε σε Πακιστανό μετανάστη που περίμενε στην στάση του λεωφορείου, τον ξυλοκόπησαν άγρια και του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και 15 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες τις Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Δυτική Αττική είναι περισσότερες από 40 από πέρυσι.

(πηγή)

Best of internet