Quantcast
THE STREAM

Η “Princess Nokia” έλουσε με σούπα έναν μεθυσμένο ρατσιστή στο μετρό της Νέας Υόρκης

«Ναι εγώ έριξα τη ζεστή σούπα στη μούρη του και τον κλώτσησα έξω απ’ το βαγόνι»


Χρήστος Πρόεδρος · 12 Οκτωβρίου 2017

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει ένα βίντεο τραβηγμένο στο μετρό της Νέας Υόρκης, όπου βλέπουμε το ρατσιστικό παραλήρημα ενός άνδρα μέσα στο βαγόνι, ο οποίος βρίζει τους αφροαμερικανούς συνεπιβάτες του για να καταλήξει μετά από λίγο να τον πετάνε έξω από το βαγόνι και να τον λούζουν με ζεστή σουπίτσα. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, το (άγιο) χέρι που φιλοτιμήθηκε να λούσει τον τύπο με σούπα, ανήκει στη μουσικό “Princess Nokia“, η οποία περιέγραψε το περιστατικό στη συνέχεια από το Twitter της.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας άρχισε να λογομαχεί με αμφροαμερικανούς επιβάτες επειδή κάθονταν στα καθίσματα και εκείνος καθόταν όρθιος. Η συζήτηση ήταν έντονη και το επίμαχο βίντεο ξεκινάει από τη στιγμή που ο άνδρας τους αποκαλεί “fucking nigger”. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, εκείνος όμως συνέχισε να φωνάζει και να βρίζει, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι και νομικός: «Μιλάω άσχημα επειδή ξέρω ότι μπορώ! Είμαι δικηγόρος!».

Τελικά ήρθαν στα χέρια, οι επιβάτες στην επόμενη στάση τον πέταξαν έξω κακήν κακώς και η Princess Nokia θυσίασε την σούπα της για να του τη φορέσει καπέλο. Όπως αναφέρει η ίδια στο λογαριασμό της στο twitter:

Aυτός ο φανατικός αποκαλούσε μια ομάδα εφήβων “αράπηδες” στο τρένο, έτσι εγώ σηκώθηκα και τον χαστούκισα και όλοι στο τρένο με στήριξαν.

Όταν τον χτύπησα, με αποκάλεσε “αράπισσα” και όταν το έκανα όλα τα αδέρφια μου στο τραίνο στάθηκαν στο πλευρό μου και μου κράτησαν το χέρι μου και με παρηγορούσαν. Αν και επώδυνο και ταπεινωτικό σταθήκαμε μαζί και διώξαμε αυτόν τον αηδιαστικό ρατσιστή από το τρένο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδρομή ήρεμα μακριά από αυτόν.

Και ναι, εγώ έριξα τη ζεστή σούπα στη μούρη του και τον κλότσησα μακριά από το τρένο, και τον κλότσησα στο πρόσωπο.
Υπάρχει κανένας άλλος ρατσιστής που να θέλει να μας δοκιμάσει ξανά;

Το σημαντικό θέμα είναι: Θα κάνω ο,τιδήποτε για να υπερασπιστώ την τιμή των αδελφών μου.

Είμαι μάρτυρας κραυγαλέων ρατσισμών δημοσίως, και είναι αποκαρδιωτικό να παρατηρείται τέτοιο μίσος και φανατισμός να περνάει έτσι. Χρειάζεται μεγάλο ρίσκο για να προσπαθήσεις να σταθείς απέναντι σε ρατσιστές και φανατικούς. Το να βάζεις τον εαυτό σου σε πιθανό κίνδυνο είναι φουλ τρομακτικό, ειδικά εάν είσαι νεαρή γυναίκα.

Αλλά θα ήμουν καταραμένη εάν άφηνα έναν μεθυσμένο φανατικό να αποκαλέσει μια ομάδα νέων εφήβων με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και να του επέτρεπα να ξεφύγει με αυτό.

 

Η Princess Nokia μάλιστα θα έρθει στην Αθήνα για μια live εμφάνιση στο Gagarin 205, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Best of internet