Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

stream

Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Στη Χρυσή Αυγή επιρρίπτει τις ευθύνες το Σωματείο


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα τα ξημερώματα, ομάδα 10-12 ατόμων επιτέθηκαν έξω από τον Οίκο Ναύτου στον Πειραία, σε μέλη της ΠΕΝΕΝ, την ώρα που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για εκδήλωση με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917.

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, τους πλησίασαν και άρχισαν να τους επιτίθενται φραστικά και σωματικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εκ των αφισοκολλητών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείο, στην ανακοίνωσή του, επιρρίπτει τις ευθύνες σε μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδικνύει ανοχή απέναντι στα «κρούσματα βίας και τρομοκρατία» καθώς και την ελληνική Δικαιοσύνη που καθυστερεί με τη «δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη φασιστική επίθεση αυτή την εβδομάδα, μετά τη δολοφονική επίθεση σε μετανάστες-εργάτες γης στον Ασπρόπυργο και σε μετανάστη εργαζόμενο στη Λαμπρινή.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Best of internet