Quantcast
THE STREAM

Το υπέροχο γκραφίτι στη Νομική με τη φωτογραφία της Σουηδής που ύψωσε τη γροθιά της σε 300 νεο-ναζί

Το έργο “Don’t be afraid” από τον καλλιτέχνη Gera 1 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Σχολής Αθηνών


Κορίνα Πετρίδη · 5 Οκτωβρίου 2017

Τον Μάιο του 2016, η Tess Asplund στάθηκε με υψωμένη τη γροθιά μπροστά σε 300 μέλη του σουηδικού νεο-ναζιστικού κόμματος Nordic Resistance Movement, ενός από τα πιο εξτρεμιστικά ακροδεξιά κόμματα πανευρωπαϊκά, σε πορεία που είχαν διοργανώσει στο κέντρο της Σουηδίας.

Η φωτογραφία αναπαρήχθη απ’ όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αντίσταση απέναντι στην ανάδυση του ακροδεξιού φαινομένου παγκοσμίως.

Σίγουρα θα είχατε πέσει πάνω της κάποια στιγμή.

Πριν από λίγες ημέρες η φωτογραφία έγινε γκράφιτι σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η ιδέα ανήκει σε ανθρώπους που συμμετέχουν στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της Σχολής, ενώ το σχέδιο στους καλλιτέχνες Gera 1 και Κolage (το δεξιά έργο).

GERA 1"Don't be Afraid"The portrait of Tess Asplund who stood in front of 300 Neo-nazi in Sweden Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, Αthens University Law School 2017https://www.instagram.com/gera1__/

Posted by GERA 1 on Donnerstag, 5. Oktober 2017

 

Best of internet