Quantcast
THE STREAM

Πάνω από 50 νεκροί και τραυματίες από επίθεση ελεύθερου σκοπευτή σε μουσικό φεστιβάλ στο Λας Βέγκας

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα κίνητρα του οπλοφόρου που έριξε εκατοντάδες σφαίρες εναντίον των θεατών της συναυλίας


THE NEWSROOM · 2 Οκτωβρίου 2017

Άλλη μια πολύνεκρη επίθεση με χρήση όπλων έλαβε χώρα στις ΗΠΑ λίγες ώρες νωρίτερα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ένας ελεύθερος σκοπευτής ακροβολισμένος στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου του Λας Βέγκας Mandalay Resort πυροβόλησε εκατοντάδες φορές προς τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος για ένα μουσικό φεστιβάλ δεκάδες ορόφους πιο κάτω.

Η αστυνομία περιέγραψε το σκοπευτή, ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρονται έχει ήδη εξουδετερωθεί από τους αστυνομικούς, σαν μόνιμο κάτοικο της πόλης, χωρίς όμως να δώσει αρχικά περαιτέρω λεπτομέρειες. O επιτιθέμενος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για το φεστιβάλ μουσικής Route 91 Harvest ρίχνοντας αμέτρητες σφαίρες με αυτόματο όπλο, με αποτέλεσμα να καταγραφούν μέχρι στιγμής πάνω από 50 νεκροί και 100 τραυματίες.

Ένα μόνο από τα νοσοκομεία του Λας Βέγκας δήλωσε πως νοσηλεύει 20 τραυματίες με τραύματα από πυροβόλο όπλο. Αναφέρεται επίσης πως ένας από τους αστυνομικούς είναι νεκρός ή τραυματίας από τη διαδικασία κυνηγιού του δράστη, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές ενώ τα βίντεο (δείτε με προσοχή) που έχουν ανακύψει από την κατάσταση δείχνουν τον τρόμο του κόσμου καθώς ακούγονται πυροβολισμοί που θυμίζουν κανονική πολεμική αναμέτρηση:

Σε μια υπενθύμιση ότι ζούμε στην εποχή που τον μαζικό πυροβολισμό εκατοντάδων ανθρώπων κάποιος θα χρησιμοποιήσει για να κάνει τη φάση του στα σόσιαλ μίντια, φωτογραφίες του συμβάντος με σχόλια δημοσίευσε και ο Νταν Μπιλζέριαν. Ο γνωστός για τις επιδόσεις του στο να είναι αηδιαστικός στο ίντερνετ δίπλα σε αυτόματα όπλα, γυμνές γυναίκες και τον προϋπολογισμό κάποιας μικρής χώρας σε κόκα, παίκτης πόκερ, χρησιμοποίησε την απολύτως αναμενόμενη γλώσσα για να περιγράψει τα τεκταινόμενα.

Η δε μπάντα του αστέρα της κάντρι μουσικής Jason Aldean που έπαιζε εκείνη την ώρα έφυγε τρέχοντας από τη σκηνή, ενώ ο πανικός έκανε τον κόσμο να ποδοπατηθεί στην προσπάθειά του να σωθεί από τις σφαίρες του οπλοφόρου, ο οποίος φαίνεται να ενεργούσε μόνος του. Η έκρυθμη κατάσταση προκάλεσε προσωρινή διαταραχή στο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου, ενώ και πολλά φώτα έσβησαν για να εξυπηρετηθεί η επιχείρηση εντοπισμού του δολοφόνου.

 

UPDATE:

Εξακριβώθηκε τελικά η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος ήταν ο 64χρονος Stephen Paddock από την πόλη Mesquite της Νεβάδα (όπου βρέθηκαν πολλά όπλα στο σπίτι του) και σκοτώθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας. Παρότι ο δράστης ενέργησε μόνος του η αστυνομία αναζητά μια γυναίκα ονόματι Marilou Danley, η οποία φέρεται να ήταν συνεργός του.

Η δε επίθεση συνολικά έχει ξεπεράσει ήδη σε απολογισμό θυμάτων την περσινή πολύνεκρη επίθεση στο nightclub του Ορλάντο, με αποτέλεσμα να είναι η πιο πολύνεκρη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ ήδη έκανε την πρώτη του δήλωση μέσω twitter, όπου εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

(πηγές: 1, 2, 3)

Best of internet