Quantcast
THE STREAM

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου για υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο

Άλλη μια καταδίκη για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου


THE NEWSROOM · 30 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλη μία καταδίκη ήρθε για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, της οποίας οι συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση εκ μέρους της, ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.

Η υπόθεση της κόρης του πρώην υπουργού εκδικάστηκε ερήμην της και το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα έως την έφεση και είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ/ημέρα. Ο εισαγγελέας της έδρας, πάντως, ζήτησε την καταδίκη της κ. Τσοχατζόπουλου σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής.

Θυμίζουμε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή για περίπου 2,5 χρόνια. Το 2014 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ. Ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα, που -κατά τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με “παράνομο χρήμα”, το οποίο ανήκε αρχικώς στον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, είχε παραδώσει το ακίνητο της Δεινοκράτους και δύο ακόμη στην οδό Κεφαλληνίας.

 Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας επί της ενοχής της ή μη για την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» με πρωταγωνιστή τον πατέρα της.

Best of internet