Quantcast
THE STREAM

Βρέθηκε εταιρεία πληροφορικής που θα κάνει τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά

Οι 10 φιναλίστ για τον τίτλο του επικεφαλής της κεντροαριστεράς είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν μέσα στο Νοέμβριο


THE NEWSROOM · 30 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ζυμώσεις και οι προετοιμασίες για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον επικεφαλης του φορέα της Κεντροαριστεράς συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς και όπως φαίνεται οι διαδικασία έχει φτάσει στην πλεόν κρίσιμη φάση που έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι και την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα λήξει η ολοένα εντεινόμενη αγωνία για το ποιός από τους 1ο δελφίνους θα αναλάβει τα ηνία του (ανύπαρκτου ακόμα) φορέα της κεντροαριστεράς.

Θυμίζουμε ότι η διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και η κεντροαριστερά κατά πάσα πιθανότητα δεν θέλει να πάθει το ίδιο φιάσκο που είχε συμβεί στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2015, όπου η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και η διαδικασία ακυρώθηκε.

Μετά από την προσφορά της Vodafone που φάνηκε κάπως τσιμπημένη για την περίσταση, η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προσανατολίζεται σε συνδυαστική λύση και συνεργασία με δύο εταιρείες ώστε να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. Οι δέκα υποψήφιοι επικεφαλής του υπό διαμόρφωση φορέα της κεντροαριστεράς έχουν ήδη μαζέψει τις απαραίτητες υπογραφές και οι υποψηφιότητές τους έχουν ήδη επικυρωθεί από την επιτροπή, ενώ η ημερομηνία των εκλογών μάλλον θα μετατεθεί αργότερα μέσα στο Νοέμβριο.

Τώρα η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας συνεδρίασε για να εξετάσει την πρόταση για την online ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με τον Νίκο Αλιβιζάτο να παρουσιάζει τις δύο προσφορές από τις εταιρείες Wind και OTS και το σχετικό κόστος, τόσο για το λογισμικό όσο και για το hardware (υπολογιστές, laptops και σχετικό υλικό). Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην ΕΦΣΥΝ, η προσφορά της εταιρείας OTS για το λογισμικό ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ενώ μαζί με το hardware αγγίζει συνολικά τα 450.000 ευρώ. Από την πλευρά της, η Wind ζήτησε 150.000 ευρώ για την κάλυψη του hardware. Έτσι, η επιτροπή προσανατολίζεται σε συνδυαστική λύση (λογισμικό από OTS, hardware από Wind), προκειμένου το κόστος να ανέλθει συνολικά στις 300.00 ευρώ, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων που έχει τεθεί εξαρχής.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η οριστική απόφαση, ενώ σε περίπτωση επιλογής της Wind, η ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, που αρχικά είχαν οριστεί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, αναμένεται να μετατεθούν γιατί η εταιρεία έχει ζητήσει περιθώριο 45 ημερών από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση, προκειμένου να παραδώσει το υλικό στην επιτροπή.

Σχετικά με το ζήτημα της εξ’ αποστάσεως ψηφοφορίας για το οποίο και επιμένει «Το Ποτάμι», ο κ. Αλιβιζάτος διευκρίνισε ότι αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να επιλύσουν οι υποψήφιοι, ενώ ο Παντελής Αβραμίδης από το Ποτάμι δεσμεύθηκε να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής για την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία.

Συζυτήσεις γίνονται και για πιθανή διεξαγωγή debate μεταξύ των δέκα φιναλίστ για την απόλυτη θέση της παντοδυναμίας της κεντροαριστεράς και αυτό σίγουρα θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιός θα ενδιαφερθεί να το παρακολουθήσει.

 

Best of internet