Quantcast
THE STREAM

Τραμπ και Τσίπρας θα έχουν την πρώτη επίσημη συνάντησή τους στα μέσα Οκτωβρίου

Η συνάντηση θα γίνει στην Ουάσινγκτον μετά από πρόσκληση του Λευκού Οίκου


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2017

Kλείδωσε όπως όλα δείχνουν η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση όπως αναφέρεται θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτώβρη (η ακριβής ημερομηνία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η 17η – 18η Οκτωβρίου) και θα ανακοινωθεί επίσημα από την αμερικανική κυβέρνηση εντός των ημερών. Υπενθυμίζεται πως οι δύο άντρες έχουν συναντηθεί μια φορά ανεπίσημα στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στα τέλη Μαΐου.

Μερικά από τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι στη συνάντηση των δύο ηγετών είναι το τι στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, οι αμερικανικές επενδύσεις, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η άνοδος στην αξιοποίηση της βάσης της Σούδας από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει οριστεί με ακρίβεια ακόμη, αλλά αναφέρεται πως μπορεί να πάει και νωρίτερα από τις 17 στην Αμερική για να πραγματοποιήσει κι άλλες συναντήσεις.

Η επίσημη οδός ήταν πως ο Λευκός Οίκος απεύθυνε πρόσκληση στην ελληνική κυβέρνηση και αυτή δέχτηκε. Στη συνέχεια ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να πάει στις Βρυξέλλες. Ο λόγος της επίσκεψής του θα είναι η πρώτη τακτική Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

(πηγή)

Best of internet