Quantcast
THE STREAM

Τέλος από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο 75χρονος Γερμανός πολιτικός συμφώνησε να αναλάβει την προεδρία του κοινοβουλίου της Γερμανίας


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2017

Tέλος από τη θέση του υπουργού Οικονομικών από την οποία τον γνωρίσαμε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται πως παραιτήθηκε από τη θέση του για να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, της Μπούντεσταγκ.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ , το κόμμα του θα προτείνει τον Σόιμπλε για νέο πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, προσθέτοντας επίσης ότι έχει δεχτεί. «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την θέση» τόνισε το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών.

H επόμενη συνεδρίαση του οργάνου όπου η συμμαχία των CDU/CSU θα καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητα του Σόιμπλε θα είναι στις 17 Οκτωβρίου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα στηριχτεί και από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP ), σύμφωνα με tweet που έκανε ο ηγέτης τους Κρίστιαν Λίντνερ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από ένα έντονο σχετικό παρασκήνιο, ιδίως μετά τις επεισοδιακές τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ο 75χρονος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα χρησιμοποιηθεί για την εμπειρία του και να κρατά σε τάξη το κοινοβούλιο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι ο αρχαιότερος βουλευτής της χώρας. Έχει υπάρξει βουλευτής από το 1972 και υπουργός Οικονομικών από το 2009, αν και η συνύπαρξη με το ακροδεξιό ΑfD είναι ένα πρωτοφανές γεγονός, σχετικά με το οποίο δεν υπάρχει καμιά αντίστοιχη εμπειρία στη Γερμανία.

(πηγή)

 

Best of internet