Quantcast
THE STREAM

Νέο ναυάγιο: Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά στον όρμο του Ασπρόπυργου

Το Φ/Σ «Ελέφαντας» άρχισε να μπάζει νερά και κατακάθισε στον πυθμένα της θάλασσας


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κάποια επιδημία πρέπει να έχει πέσει πάνω στα δεξαμενόπλοια και τα φορτηγά πλοία που βρίσκονται κοντά στη Σαλαμίνα, αγαπητοί φίλοι, γιατί δεν εξηγείται το ένα μετά το άλλο να βυθίζονται ολομόναχα, οπότε καιρός είναι να μιλήσουμε για τον Ελέφαντα στη θάλασσα. Αυτή τη φορά στον πυθμένα της θάλασσας έχει επικαθήσει το φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο «Ελέφαντας» στον όρμο Ασπροπύργου, ανατολικά της προβλήτας της Χαλυβουργικής, όταν κάτω υπό αδιευκρίνιστη αιτία παρουσίασε εισροή υδάτων.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Λιμενικού, το Φ/Γ αμμοληπτικό «Ελέφαντας»:

«παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πρόκληση κλίσης. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε ότι σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του ανωτέρω πλοίου είχε καλυφθεί από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο σταθεροποιήθηκε έχοντας επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας.»

Περιμετρικά του φορτηγού πλοίου έχει ήδη διαπιστωθεί από στελέχη του λιμεναρχείου Ελευσίνας θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).

Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet