Quantcast
THE STREAM

Ο ράπερ B.o.B. μαζεύει λεφτά για να εκτοξεύσει δορυφόρους ώστε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη

Ονόμασε την καμπάνια του «Δείξτε στον B.o.B. την καμπύλη»


THE NEWSROOM · 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα εξέχων μέλος της επιστημονικής κοινότητας των flat earthers, όσων δηλαδή υποστηρίζουν ότι η γη είναι ένας δίσκος που πετάει στον αέρα και όχι ένας πλανήτης, αποφάσισε να διερευνήσει και να διακριβώσει εάν και κατά πόσο η επιφάνεια της Γης παρουσιάζει κάποια καμπύλη.

Ο λόγος γίνεται για τον ραπερ B.o.B. τον οποίο για να είμαστε ειλικρινείς τον μάθαμε για την ιδιότητά του να αμφισβητεί την επιστήμη χιλιάδων χρόνων επειδή βλέπει ίσιο τον ορίζοντα. Ήδη από πέρυσι είχαν μπει ψύλλοι στ’ αυτιά του και υποψιαζόταν ότι η όλη η φάση με τη σφαιρική γη είναι μια πλεκτάνη από κόσμο που θα κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι η γη είναι στρογγυλή και όχι φλατ.

Ένα χρόνο μετά φαίνεται ότι ο B.o.B. το έχει δουλέψει ακόμα περισσότερο στο μυαλό του, κι όπως κάθε ερευνητής και ανήσυχο μυαλό, δεν επαναπαύτηκε σε υποθέσεις, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλύψει με ίδια έρευνα ότι η γη είναι φλατ, μιας και είναι ένας δύσπιστος καχύποπτος κακός κακός καριόλης.

Και γι’ αυτό θέλει τα λεφτά σου, αφού ξεκίνησε ένα crowdfunding με σκοπό να μαζέψει 200.000 δολάρια ώστε να στείλει κάμποσους δορυφόρους στον ουρανό για να δει εάν η Γη καμπυλώνει. Το πρότζεκτ λέγεται “Show B.o.B. the Curve”, και ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας έχει μαζέψει $651 από 29 διαφορετικά άτομα.

Ο ίδιος ο BoB αναφέρει στην περιγραφή του gofundme:
«Tι λέει παιδιά! Υποστηρίξτε τον B.o.B. ώστε να αγοράσει και να εκτοξεύσει διάφορους δορυφόρους στο διάστημα. Θα σας κρατάει ενημερωμένους με την εξέλιξη του πρότζεκτ. Βοηθήστε τον B.o.B. να βρει την καμπύλη!»

Όπως αναφέρει κάποιος σε σχόλιο στη σελίδα της καμπάνιας του:

Bro. Είμαι φουλ μαζί σου σε όλο αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τίποτα λιγότερο από τις ίδιες μας τις αισθήσεις. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείς θα το κάνει να φαίνεται λες και η γη είναι στρογγυλή εξαιτίας της καμπυλότητας των φακών που θα φέρει ο δορυφόρος σου. Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψεις εάν η γη είναι επίπεδη είναι να πας εσύ ο ίδιος στο διάστημα και να εκτοξευτείς έξω από το διαστημόπλοιο, επειδή το τζάμι του παραθύρου επίσης θα έχει μια κάποια καμπυλότητα και θα κάνει τη γη να μοιάζει στρογγυλή. Μετά θα πρέπει να βγάλεις τη διαστημική στολή σου, επειδή το γυαλί στη στολή θα καμπυλώνει την εικόνα της γης. Οπότε μόνο τότε θα μπορέσεις να δεις ότι η Γη είναι στην πραγματικότητα φλατ. 

 

Eλπίζουμε να ακολουθήσει κατά γράμμα τις διεξοδικές οδηγίες του Ashay <3

Best of internet