Quantcast
THE STREAM

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως τα λόγια του Τραμπ σημαίνουν πόλεμο

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε πως η χώρα του έχει το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2017

Κήρυξη πολέμου σημαίνουν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο. Ο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε επίσης  πως η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει στην επιθετικότητα των ΗΠΑ, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την κατάρριψη των αμερικανικών βομβαρδιστικών. Ούτε το ότι τα αεροπλάνα μπορεί να βρίσκονται εκτός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας θα αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη άκουσαν τον κορυφαίο διπλωμάτη της Βόρειας Κορέας να δηλώνει το εξής:

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτη κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας.

Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας»

Οι δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας γράφτηκαν στο Twitter, όπου συνηθίζει να κάνει δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως ο Ρι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν “δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη“, αν οι δηλώσεις του Ρι εκφράζουν το ίδιο σκεπτικό με του Κιμ.

Ο  Ρι δήλωσε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι με βάση τις προσβολές του Τραμπ, η στόχευση των ηπειρωτικών ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα είναι αναπόφευκτη. Για να απαντήσει σε αυτό, ο Τραμπ έγραψε “Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρώπου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!“, όπου ο άνθρωπος – πύραυλος είναι φυσικά ο Κιμ.

Η τελευταία εξέλιξη από στρατιωτικής άποψης είναι πως το βράδυ του Σαββάτου, αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν στα ανατολικά της Βόρεια Κορέας με συνοδεία μαχητικών για να κάνουν μια επίδειξη δύναμης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπου του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ, ο διακηρυγμένος στόχος ήταν να φανεί πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει τη δυνατότητα για “μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να νικήσει κάθε απειλή“, το οποίο είναι οπωσδήποτε μια σαφής απειλή.

H αφετηρία των αεροσκαφών ήταν η νήσος Γκουάμ στον Ειρηνικό, η οποία επίσης είναι δηλωμένος στόχος της Βόρειας Κορέας. Το που θα καταλήξει αυτή η ανταλλαγή απειλών, θα το δείξει το μέλλον.

Πηγές (1, 2)

 

Best of internet