Quantcast
THE STREAM

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το EuroPride 2020

Το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες απ’ το εξωτερικό


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τα αντίθετα αποτελέσματα φαίνεται ότι είχε η αγρυπνία που έκανε ο Άνθιμος για την εξάλειψη της ομοφυλοφιλίας πριν από λίγους μήνες, μιας και η Θεσσαλονίκη, πέρα από το καθιερωμένο Thessaloniki Pride, το 2020 αναμένεται να φιλοξενήσει το EuroPride. Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε ανάμεσα στο Αμβούργο της Γερμανίας, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας και τις Βρυξέλλες του Βελγίου για να φιλοξενήσει το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη.

Η διοργάνωση ανατέθηκε στο Thessaloniki Pride και ως προτεινόμενη ημερομηνία είναι το διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου του 2020.

Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το LGBTI κίνημα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε πως το EuroPride 2020 θα είναι μια μεγάλη γιορτή διεκδίκησης που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο“, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ.Βλαχογιάννη η Θεσσαλονίκη απέδειξε και με το Thessaloniki Pride πως μπορεί να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο θεσμός του EuroPride ξεκίνησε το 1992 και είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Την Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν στο Γκέτεμποργκ, εκτός από τους εκπροσώπους της κοινότητας LGBTI, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα και η αντιπρόεδρος, Ρία Καλφακάκου.

Ανυπομονούμε να δούμε εάν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα προσπαθήσει να κάνει μια επαναληπτική αγρυπνία για την εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας, ή εάν τέλος πάντων ο περιβόητος Ιερός Λόχος θα προσπαθήσει να κάνει  μπλόκο σε ολόκληρο το Europride.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet