Quantcast
THE STREAM

Κιμ Γιόνγκ Ουν: «Θα τιθασεύσω με φωτιά τον διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη»

Η απάντηση του Κιμ στην «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου»


THE NEWSROOM · 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εντάσεις και οι απειλές μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ και ακόμη πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Αυτή τη φορά μετά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ και τις απειλές σχετικά με ολοσχερή καταστροφή της Βόρειας Κορέας, τώρα ο Κιμ Γιόνγκ Ουν αναφέρει σε διάγγελμά του ότι θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία», μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Επιπλέον, ο υπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη επιχείρησε ανέφερε ότι η απάντηση που θα δώσουν θα μπορούσε να είναι η πιο δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό.

Όπως αναφέρει στο διάγγελμά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν, η προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «καταστρέψουν ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια -μάλλον σπάνια- ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε, δε, ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εκτός του ότι διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα «καταστρέψουν ολοσχερώς» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρθηκε ειρωνικά στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο-πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Αυτή ήταν και η πιο απερίφραστη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ σε ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας» και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA και δείχνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνει δήλωση εν είδει διαγγέλματος

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον Αμερικανό πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει», κρίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη χώρα του, έναν χαρακτηρισμό που επανέλαβε και στο σημερινό του μήνυμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα». Μάλιστα, λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη επιχείρησε να κάνει ακόμα πιο σαφείς τις απειλές, λέγοντας ότι η απάντηση που θα δώσουν θα μπορούσε να είναι η πιο δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό. «Δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε, καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν», είπε ο Ρι Γιονγκ Χο.

 

Βέβαια, αν και η ένταση φαίνεται να κλιμακώνεται σε φραστικό επίπεδο, όσο δεν πέφτουν βόμβες αρχίζουμε και κουραζόμαστε από την μάχη των εντυπώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Best of internet