Quantcast
THE STREAM

Η Ελληνική Αστυνομία θα αντικαταστήσει τις παλιές καλές κλούβες με καινούρια μοδάτα λεωφορεία

Η συνολική πολιτική της μείωσης της αστυνομίας στο κέντρο περνάει και από την αντικατάσταση της διαχρονικής κλούβας με νέα hip οχήματα


THE NEWSROOM · 21 Σεπτεμβρίου 2017

Extreme make-over πρόκειται να κάνει η Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Στα πλαίσια μιας ευρύτερης πολιτικής “αποαστυνομικοποίησης” του κέντρου, μετά από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει και να αντικαταστήσει τις γνωστές κι αγαπημένες κλούβες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ με καινούρια λεωφορεία καλύτερης αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα στρατιωτικής όψης παλιά λεωφορεία των μονάδων καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. θα αποσυρθούν από το κέντρο. Ο στόχος είναι η μείωση της έντασης και η εξαφάνιση των μουντών οχημάτων από κεντρικά σημεία της Αθήνας, καθώς η εμφάνισή τους δεν ταιριάζει με το τουριστικό προφίλ της πρωτεύουσας το οποίο θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών. H σχετική πρόβλεψη μάλιστα αναφέρει πως η συνολική αλλαγή πολιτικής θα μειώσει κατά 30% τις προσαγωγές.

Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Εσωτερικών ήταν που αποφάσισε πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να αποκτήσει 21 καινούρια λεωφορεία με χωρητικότητα τουλάχιστον 20 θέσεις έκαστο, το κόστος των οποίων θα είναι 2.035.530 ευρώ. Μια βασική διαφορά είναι πως θα λείπουν τα κάγκελα από τα τζάμια που έχουν οι κλούβες που γνωρίσαμε για να προστατεύονται από τις πέτρες.

Σε επικοινωνία μας με το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ενημερωθήκαμε πως δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη κάτι τέτοιο εντός της υπηρεσίας, χωρίς να το αρνηθούν. Θα επανέλθουμε με επιβεβαίωση όταν υπάρξει. Σε κάθε περίπτωση ανυπομονούμε να δούμε σε δράση κάτι πολύχρωμο και ντιζαϊνάτο από μεριάς της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κλούβες έχουν καταντήσει πλέον μπανάλ.

 

Best of internet