Quantcast
THE STREAM

Δικάζεται μετά από σχεδόν 8 χρόνια αναμονής ο Μάριος Ζέρβας

Το έγκλημα του δάσκαλου κολύμβησης ήταν ότι κατέβηκε σε διαδήλωση και είχε ράστα


THE NEWSROOM · 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σχεδόν 8 χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να ξεκινήσει η δίκη του. Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη το 2010 από άνδρες των ΜΑΤ και από τότε περιμένει να δικαστεί, ενώ μετά τη σύλληψή του πέρασε και 40 μέρες προφυλακισμένος.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη στις 11 Μαρτίου του 2010 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που διοργάνωνε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχε. Όταν συνελήφθη από άνδρες τα ΜΑΤ, η εμφάνιση του έκρινε την τύχη του καθώς στην πλάτη φόραγε ένα σακίδιο και είχε τα μαλλιά του πλεγμένα ράστα.

Τα μαλλιά ράστα είναι γνωστό αναγνωριστικό σημάδι για τρομοκρατία, οπότε ο Μάριος Ζέρβας φορτώθηκε ένα κατηγορητήριο πολύ βαρύ, όπως πχ επίθεση στους αστυνομικούς με μολότοφ, το οποίο βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στις καταθέσεις των αστυνομικών. Επίσης έγινε ακόμη βαρύτερο λόγω στα πλαίσια του νόμου για τις κουκούλες (ο οποίος έχει καταργηθεί) παρότι οι φωτογραφίες τον έδειχναν να έχει το πρόσωπο ακάλυπτο.

Ούτε τα περιεχόμενα του σακιδίου βοήθησαν, παρότι ήταν αυτά που θα περίμενε να βρει κανείς στην τσάντα ενός δασκάλου κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ: σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης. Ο δάσκαλος κολύμβησης προφυλακίστηκε με βάση το κατηγορητήριο για 40 μέρες και χρειάστηκε να ασκηθεί μεγάλη πίεση από σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες για να αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Από τότε έχουν περάσει 7,5 χρόνια και η δίκη δεν έχει καν ξεκινήσει πρωτόδικα. Ήρθε η ώρα όμως αν μη τι άλλο να λήξει η αναμονή και μετά από αμέτρητες αναβολές, ο Μάριος Ζέρβας δικάζεται τελικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 9 πμ. Ελπίζουμε η ταλαιπωρία του να μη συνεχιστεί.

Best of internet