Quantcast
THE STREAM

Σαρωνικός: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι λόγω της πετρελαιοκηλίδας

Απαγορεύθηκε η κολύμβηση στις πληγείσες περιοχές με υπουργική απόφαση


THE NEWSROOM · 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε σήμερα τις ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση της Αττικής που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα. Επίσης επισήμανε ότι θα τοποθετηθούν και ειδικές πινακίδες στις παραλίες αυτές

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση:

Απαγορεύεται το κολύμπι σε παραλίες της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα μέχρι την αποκατάστασή τους.

Το κολύμπι απαγορεύεται:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής απέναντι από το πέτρινο θέατρο Σεληνίων.

Το υπουργείο Υγείας ζητά από τις λιμενικές Αρχές την επιτήρηση αυτών των παραλιών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση το ΚΕΕΛΠΝΟ με την οποία ζητείται να μην κολυμπούν αλλά και να μην πηγαίνουν σε παραλίες με ρύπανση, όπου δηλαδή έχει εντοπιστεί η πετρελαιοκηλίδα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κλιμάκιο του γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αυτοψία στις παραλίες της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: «Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση».

Πηγή: ThePressProject

Best of internet