Quantcast
THE STREAM

Πράγματα που έχουν κατασχεθεί από τα τελωνεία της χώρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και κάμποσοι κροκόδειλοι CAIMAN


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2017

Και τι δεν έχουν δει τα ματάκια των Τελωνειακών σε αυτόν τον τόπο, σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αμέτρητα αδήλωτα μετρητά, μπόλικα λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά, ποτά, μέχρι και ζωντανούς κροκόδειλους έχουν εντοπιστεί στα τελωνεία από τις αρχές του περασμένου Μαΐου μέχρι και σήμερα. Ας πάρουμε μια ιδέα για το τι έχουν εντοπίσει μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες τα τελωνεία της χώρας.

ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ

 

ΚΑΠΝΙΚΑ

Για παράδειγμα το Γ’ Τελωνείο Πειραιά εντόπισε, με τη χρήση X-RAY, και κατάσχεσε δύο κοντέινερ με σχεδόν 20 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα απ’ την Γεωργία και την Ταϋλάνδη. Επίσης εντόπισε ένα κοντέινερ και κατάσχεσε μια μηχανή παραγωγής τσιγάρων προερχόμενη από την Κίνα. Οι δασμοί που αναλογούσαν σε αυτά τα τσιγάρα έφταναν τα 3.777.453,41 ευρώ ενώ ακόμα ερευνάται ποιοι θα ήταν οι τελικοί παραλήπτες όλων αυτών των τσιγάρων. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη το τελωνείο κατάσχεσε κοντέινερ με πάνω από 11 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα προερχόμενα από το Βιετνάμ, το τελωνείο Ηγουμενίτσας με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή εντόπισε σε φορτηγό ψυγείο με πινακίδες Βουλγαρίας περίπου 7,5 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων.

 

ΝΤΡΑΓΚΖ

Ναρκωτικά μέσα σε σάντουιτς, μέσα σε ζάντες ΙΧΕ αυτοκινήτου, σε πλαστική σακούλα ελληνικού (μερακλήδικου) καφέ, παντού πάνε και κρύβονται τα άτιμα. Τα τελωνεία σε «Ελ.Βενιζέλος» και τα τελωνεία Ευζώνων, Κρυσταλλοπηγής και Ρόδου έχουν κατασχέσει διόλου ευκαταφρόνητες ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης κλπ.

Το Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έλεγχο σε λεωφορείο Σέρβικων Αρχών, ανακάλυψε σε δύο επιβαίνοντες με διαβατήρια Σέρβικων Αρχών, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, στο μεν πρώτο 6,06 και 8,00 γρ. ινδικής κάνναβης μέσα σε σάντουιτς, στο δε δεύτερο 4,73 γρ. ινδικής κάνναβης, κρυμμένα μέσα σε πλαστική σακούλα που περιείχε ελληνικό καφέ σε αθλητικά παπούτσια.

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ

Τα τελωνεία έχουν προχωρήσει και σε ουκ ολίγες κατασχέσεις προστατευομένων ειδών άγριας πανίδας (CITES). Πέρα από αυγά οξύρρυγχου Σιβηρίας, τα τελωνεία έχουν εντοπίσει ζακέτες από γούνα λίγκα, αλλά και 5 ολοζώντανους κροκόδειλους CAIMAN. Οι κροκόδειλοι εντοπίστηκαν από το τελωνείο Ρόδου σε φορτίο προερχόμενο αεροπορικώς από την Ολλανδία. από 25 γραμμάρια αυγών οξύρρυγχου Σιβηρίας, το τελωνείο Κήπων εντόπισε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που πήγαινε προς την Τουρκία.

Το Τελωνείο Καστοριάς εντόπισε και κατάσχεσε 1 ζακέτα από γούνα λίγκα και 9,6 κιλά αποκόμματα γουναρικών, επίσης από λίγκα, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES.

 

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ

Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος του διακινητή, λέει ένα ρητό που μόλις τώρα κατεβάσαμε από το μυαλό μας και αυτό δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί φίλοι. Το Τελωνείο Ρόδου εντόπισε, σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από την Τουρκία, 2 μεγάλου μεγέθους διαμάντια, ενώ στο σωματικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν 19 μεσαίου μεγέθους διαμάντια, 559 μικρού μεγέθους διαμάντια, 58 κοσμήματα και 15 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

 

ΜΕΤΡΗΤΑ

Και αυτά προφανώς ως είδος προς εξαφάνιση προστατεύονται από τη νομοθεσία, οπότε σε ελέγχους που έγιναν με τη βοήθεια ειδικών σκύλων ανιχνευτών στα τελωνεία αεροδρομίων Ελ.Βενιζέλος και Θεσσαλονίκης, αλλά και στα τελωνεία Κήπων, Ευζώνων, Κακαβιάς, Κω και Καστανεών δεσμεύτηκε συνολικά το ποσό των 2.844.254,50 ευρώ (δηλαδή σχεδόν τρία εκατομμύρια ζεστά μετρητά ευρώ), λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνιακές αρχές.

 

ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Στην κατηγορία αυτή έχουμε κάμποσους κομπιναδόρους βενζινάδες με φαντασία που είτε διατηρούσαν κρυφές δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων, μη συνδεδεμένων με το σύστημα εισροών – εκροών της επιχείρησης, ή βυτιοφόρα οχήματα μονταρισμένα για να επιστρέφουν το μετρημένο καύσιμο πίσω στο βυτίο και διάφορες άλλες τέτοιες εμπνευσμένες περιπτώσεις και άλλες τέτοιες εμπνευσμένες ιστορίες.

Φυσικά, έχουμε και τα αλκοολούχα, όπου στον Πειραιά διαπιστώθηκε παράνομη κατοχή και διάθεση σχεδόν 40 χιλιάδων λίτρων αλκοολούχων ποτών (τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, κρασί) χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και χωρίς φυσικά να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι, οι οποίοι ανέρχονται στο ποσό των 170.000 ευρώ.

Επίσης στο Τελωνείο του ένδοξου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 5.000 λίτρα λεβέντικης τσικουδιάς σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Στα τελωνεία Σερρών, αλλά και σε άλλα τελωνεία της χώρας εντοπίστηκαν μπόλικες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης και διάθεσης αλκοολούχων ποτών.

 

Τα τελωνεία της χώρας έχουν επίσης κατασχέσει 922.201 τεμάχια προϊόντων μαϊμού, έχουν δεσμεύσει 100 οχήματα για παράνομη κατοχή και κυκλοφορία, έχουν κατασχέσει 55 φιάλες παράνομα διακινούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, φιάλες και δοχεία παράνομα διακινούμενων φυτοφαρμάκων, αλλά και υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

 

Πηγή: Naftemporiki

Best of internet