Quantcast
THE STREAM

Μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Διαμαρτύρονται για την υπόθεση της Eldorado Gold


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από του υπουργείο Περιβάλλοντος όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τις σκουριές διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις με την Eldorado Gold. Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προηγήθηκαν μικροεπεισόδια.

Νωρίτερα, τρία πούλμαν με εργαζόμενους από τις Σκουριές έφτασαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι εργαζόμενοι μόλις κατέβηκαν από τα πούλμαν με μια αιφνιδιαστική κίνηση έκαναν έφοδο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και μια ομάδα κατάφερε να περάσει μέσα παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.Έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία και ένας εργαζόμενος έπεσε κάτω ζαλισμένος, ενώ οι συνάδελφοί του έσπευσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

«έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναμένεται να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή της επένδυσης της Eldorado στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι η καναδική πολυεθνική για τρίτη φορά απειλεί ότι θα αναστείλει τις λειτουργίες της και ότι θα «φύγει» από την Ελλάδα, εάν το Ελληνικό Δημόσιο δεν κάνει έκδοση της αδειοδοτικής διαδικασίας. Μάλιστα με συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της εταιρίας, Τζόρτζ Μπερνς δήλωσε ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν δεν προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης.

 

Πηγή: topontiki.gr

Best of internet