Quantcast
THE STREAM

O youtuber PewDiePie τρώει πόρτα από τους developers του Firewatch για ρατσιστικά σχόλια

H Campo Santo ζητάει το κατέβασμα των βίντεο στα οποία εμφανίζεται περιεχόμενο του παιχνιδιού Firewatch


Χρήστος Πρόεδρος · 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο διάσημος (και ζάμπλουτος) Σουηδός Youtuber PewDiePie πέταξε για άλλη μια φορά μια ρατσιστική κοτσάνα, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια ενός livestreaming. Ο PiewDiePie, κατά κόσμον Felix Kjellberg έκανε ένα livestreaming παίζοντας το PlayerUnknown’s Battlegrounds και όταν εκνευρίστηκε φώναξε “What a fucking niger!” ενώ στα καπάκια πήγε να το μαζέψει λέγοντας “Sorry, but what the fuck. What a fucking asshole“:

Εάν γνωρίζει κανείς έστω και ελάχιστα την περίπτωση του PewDiePie δεν θα πέσει από τα σύννεφα παρατηρώντας το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο Youtuber το κανάλι του οποίου έχει πάνω από 57 εκατομμύρια subscribers έχει πλούσια ιστορία σε ρατσιστικές δηλώσεις και σχόλια. Μάλιστα, μόλις τον Φεβρουάριο του 2017 η Wall Street Journal είχε δημοσιεύσει μια κριτική για κάμποσα από τα πιο πρόσφατα βίντεό του στα οποία υπήρχαν πολλά αντισημιτικά και ρατσιστικά αστειάκια.

Τότε το Μaker Studio της Disney είχε διακόψει τη συνεργασία με τον PewDiePie, ενώ το Youtube Red διέκοψε τη συνεργασία του με το κανάλι του Youtuber, αφού είχε έρθει στο φως η παρουσία και η συχνότητα τέτοιων σχολίων στο υλικό του PewDiePie. Ωστόσο ο youtuber συνέχισε ακάθεκτος όπως παλιότερα, ώστε σε ένα σημείο το The Daily Stormer, το οποίο είναι ένα νεοναζιστικό site ανέφερε σε banner του ότι είναι το #1 fansite του PewDiePie στον κόσμο.

Ωστόσο μετά τα περιστατικά στο Charlottesville τον προηγούμενο μήνα, ο PewDiePie είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο με το οποίο έπαιρνε αποστάσεις από τους νεοναζί και τους υπέρμαχους της λευκής ανωτερότητας, ενώ ανέφερε ότι θα σταματήσει να κάνει ναζιστικά αστεία επειδή έχουν σταματήσει να είναι πλέον αστεία.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, πάντως, ο PewDiePie προσπάθησε να υπερασπιστεί τα λόγια του λέγοντας γελώντας

«[Ο άλλος παίκτης] έκανε μαλακία, και προσπάθησα να σκεφτώ τη χειρότερη λέξη. Και τελικά είπα νέγρος. Ξέρω ότι δεν πείραξε κανέναν από όσους με παρακολουθούν».

Τελικά κάποιους τους πείραξε όμως, όπως τον Sean Vanaman, έναν game developer του στούντιο που έχει φτιάξει το Firewatch, ο οποίος είπε στο twitter ότι θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να κατέβουν όλα τα βίντεο και τα streams του Firewatch που έχει ανεβάσει ο PewDiePie:

«Είναι χειρότερος από κρυφο-ρατσιστής: είναι προπαγανδιστής απίστευτων σκουπιδιών που κάνει πραγματικό κακό στην κουλτούρα του gaming» αναφέρει ο Vanaman μεταξύ πολλών άλλων που γράφει στο twitter.

Ήδη ένα playthrough βίντεο του Firewatch που είχε ανεβάσει ο PDP στο κανάλι του και που είχε πάνω από 5,7 εκατομμύρια προβολές, τώρα πλέον «δεν είναι διαθέσιμο». Ίσως από εδώ και πέρα ο PewDiePie αντιληφθεί ότι το να βγάζεις εκατομμύρια και να σε παρακολουθούν εκατομμύρια κόσμου έχει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης και αν διαλέξεις να το κάνεις προκαλώντας συνεχώς, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις συνέπειες.

Πηγή: Mashable

Best of internet