Quantcast
THE STREAM

Βέροι αμερικανοί σκοπεύουν να πυροβολήσουν τον τυφώνα Ίρμα, για να τον σταματήσουν

200,000 χρόνια συνεχούς εξέλιξης της ανθρώπινης διάνοιας και συνεχίζουμε


THE NEWSROOM · 10 Σεπτεμβρίου 2017

Καθώς το κέντρο του τυφώνα Ίρμα φτάνει, όπως είχε υπολογιστεί, στην Φλόριντα και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, βίντεο που αναρτούν ειδησεογραφικά πρακτορία και πολίτες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής:

O Ίρμα που έχει καταγραφεί σαν ο μεγαλύτερος τυφώνας στην ιστορία του Ατλαντικού Ωκεανού έχει ήδη κάνει το πέρασμα του από τις ακτές της Καραϊβικής σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τώρα περνάει από την δυτική πλευρά της χερσονήσου της Φλόριντα, η οποία έχει εκκενωθεί μετά απο οδηγία των αρχών.

Όλη; Όχι, καθώς όπως φαίνεται μια σελίδα στο Facebook, που ο δημιουργός της δήλωσε στο BBC ότι ξεκίνησε σαν αστείο, έχει σκοπό να παροτρύνει τους αμερικανούς κατοίκους να πυροβολήσουν με τα όπλα τους τον τυφώνα, όπως ένας σωστός αμερικανός πολίτης πρέπει να κάνει απέναντι σε όσους θέλουν να καταπατήσουν τη γη του. Αυτό ωστόσο φαίνεται να προσέλκυσε ανθρώπους που πιστεύουν στα σοβαρά ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα.

Tόσο καλή που χιλιάδες αμερικανοί που μπήκαν για πλάκα μαζεύτηκαν μαζί με αυτούς που το πιστεύουν στα σοβαρά στο event, ανταλλάσοντας πληροφορίες και στρατηγικές για το πως θα σταματήσουν την επέλαση του θανατηφόρου τυφώνα με τις καραμπίνες τους. The Amurica Way.

Εδώ βλέπετε ένα (προϊόν trolling) υποτιθέμενο διάγραμμα για το πως θα πρέπει να πυροβολήσει σωστά κάποιος ενάντια στον τυφώνα, που παρολαυτά μοιράστηκε εντελώς στα σοβαρά απο εκατοντάδες περήφανους οπλοφόρους:

Η δημοφιλία της κίνησης έφτασε σε τέτοια έκταση που οι αρχές της Φλόριντα αναγκάστηκαν να εκδόσουν μια επίσημη ανακοίνωση ώστε να αποτρέψουν τους θαρραλέους σκοπευτές από τον να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και να πάρουν τον πούλο απο την περιοχή, όπως όλος ο κόσμος.

Μετά απο αυτήν την απογοήτευση μια συμπληρωματική κίνηση εμφανίστηκε προτείνοντας κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό, το να σταματήσει τον τυφώνα ρίχνωντας κατά πάνω του με φλογοβόλα. METAL.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο Ίρμα θα φέρει ισχυρούς ανέμους, σφοδρές καταιγίδες και τεράστια κύματα, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην αμερικανική ιστορία. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light) ενώ Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και ώρες να πλήττουν το Κι Γουέστ. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό, στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Σε επιφυλακή για τον κυκλώνα έχουν τεθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, ανάμεσα τους και η Ατλάντα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet