Quantcast
THE STREAM

«Ελπίζω να έρθω πάλι στην Ελλάδα να δω και τη Μπέττυ» είπε σε άπταιστα Αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας στην Μπριζίτ Τρονιέ

Ή δεν έχει λόουερ, ή σκοπεύει να μεταναστεύσει


Χρήστος Πρόεδρος · 9 Σεπτεμβρίου 2017

Mε τα αγαπημένα αγγλικά του πρωθυπουργού της καλύτερης χώρας του κόσμου έληξε και αυτή η επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους στην Ελλάδα. Χετς, Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να αναχωρήσουν μετά το τέλος της διήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς χαρούμενος, τους ξεπροβόδισε μέχρι την πόρτα του τζετ, λέγοντας στην πρώτη κυρία της Γαλλίας σε άπταιστα Αγγλικά «Χάρηκα που σας γνώρισα, ελπίζω να έρθω πάλι στην Ελλάδα να δω και τη Μπέττυ».

«It was a pleasure to see you. I hope to come back to Greece and to see Betty also».

Δεν είμαστε σίγουροι εάν πρόκειται για κάποιο γλωσσικό λάθος, ή εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευε να χωθεί και αυτός στο τζετ στα κρυφά για να μεταναστεύσει στη Γαλλία, αλλά η κα Τρονιέ αρκέστηκε να απαντήσει χαμογελαστά «Goodbye, thank you», οπότε μια ή άλλη συνεννοήθηκαν. Μετά την απροσδόκητη στιχομυθία ακολούθησε ο εγκάρδιος χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πραγματικά ο πρωθυπουργός όταν βλέπει το γαλλικό ζεύγος να μακραίνει, μοιάζει να κρατιέται με το ζόρι να τους σταυρώσει για να μη τους ματιάσει.

Παρακαταθήκη μένει και το tweet του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον οποίο ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, ενώ σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Οδυσσέας ήταν ο μόνος που δεν είχε κλείσει τα αυτιά του αλλά είχε ζητήσει να τον δέσουν στο κατάρτι για να μην παρασυρθεί από το κάλεσμα των σειρήνων. Καλή Οδύσσεια σε όλες και σε όλους.

Best of internet