Quantcast
THE STREAM

Τέσσερις άντρες απ’ τη Ρόδο κατηγορούνται για διακίνηση του ναρκωτικού «μιάου-μιάου»

Έφερναν μιάου μιάου από την Κίνα και την Ινδία


Χρήστος Πρόεδρος · 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε τι κάνει μιάου μιάου στα κεραμίδια καλό είναι να ακούσετε πρώτα για μια είδηση που έρχεται από το νησί της Ρόδου. Οι έντονες τουριστικές ροές από την Αγγλία στη Ρόδο μάλλον μπολιάζουν με ολοκαίνουρια ναρκωτικά το νησί των Δωδεκανήσων, όπως φαίνεται από την περίπτωση διακίνησης ενός ναρκωτικού με το υπέροχο όνομα «μιάου μιάου».

Συγκεκριμένα, στα δικαστήρια θα πάνε σε λίγες ημέρες 4 Ροδίτες για την υπόθεση διακίνησης πάνω από 300 κιλών ενός άγνωστου για την Ελλάδα ναρκωτικού, όπως διαβάζουμε σε τοπική εφημερίδα της Ρόδου.

 

Κάψουλες Μεφεδρόνης, γνωστές και ως «Μιάου Μιάου»

Η υπόθεση που προέκυψε τον Αύγουστο του 2011, όταν οι αρχές είχαν πληροφορίες για ταχυδρομικό δέμα από τη Σανγκάη στη Ρόδο που περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Το δέμα είχε αποσταλεί σε εικονικό όνομα, οπότε οι αρχές περίμεναν στο κατάστημα της ταχυμεταφορικής και περίμεναν να εμφανιστεί ο παραλήπτης για να το παραλάβει. Ο 27χρονος υπάλληλος της ταχυμεταφορικής επιβεβαίωσε την άφιξη και παράδοση των δεμάτων από την Κίνα στον 34χρονο και τον 24χρονο, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι και ο ίδιος εμπλεκόταν στην παραλαβή αλλά και στην επαναπροώθησή τους στην Αγγλία. Όπως διαβάζουμε στη dimokratiki.gr:

Την 24η Αυγούστου 2011 και περί ώρα 16.40 συνελήφθη ο 33χρονος ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών και ότι πριν από δυόμισι μήνες τον πλησίασε ο δεύτερος κατηγορούμενος και του ζήτησε να αρχίσει να κάνει χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού που έχει την ονομασία «Μιάου – Μιάου», το οποίο κάνει θραύση στη Μεγάλη Βρετανία και του έδωσε να κάνει μια «μυτιά».

Οι κατηγορούμενοι αναφέρονται ως ο Κ. Κ. 33 ετών, Ι. Ι. 34 ετών, Μ. Γ. 24 ετών και Μ. Κ. 27 ετών, ενώ οι χημικές αναλύσεις που έγιναν με τη συνδρομή του Γραφείου της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των δεμάτων περιείχε την ουσία 4-MEC, η οποία στο εξωτερικό είναι γνωστή ως «Μιάου-Μιάου» και θεωρείται ως party drug. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα δικαστούν στις 20 Σεπτεμβρίου όπως όρισε η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Πηγή: dimokratiki.gr

Best of internet