Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Γυναίκα δραπέτης βγάζει τις χειροπέδες, κλέβει περιπολικό like a boss

Μπράβο της, αλλά ας μας εξηγήσει και πως το έκανε


Χρήστος Πρόεδρος · 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα μεγάλο ταλέντο στην ταχυδακτυλουργία, τις δραπετεύσεις και κατά πάσα πιθανότητα στη μαγεία παρουσιάστηκε στο Τέξας των ΗΠΑ. Το ταλαντούχο κορίτσι είναι η 33χρονη Τόσα Σπόνσλερ, η οποία συνελήφθη επειδή έκλεβε πράγματα από ένα κατάστημα με καλλυντικά και είδη ομορφιάς και οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και την έβαλαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, προκειμένου να πραγματοποιήσουν λεπτομερή έλεγχο στα πράγματά της.

Όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά, το πάθος για τη λευτεριά επικράτησε σε όλα τα κελιά, όπως φαίνεται και η Σπόνσλερ κατάφερε να βγάλει τη ζώνη της, να αφαιρέσει τις αλυσίδες, να περάσει στη θέση του οδηγού και να οδηγήσει το περιπολικό με τα όργανα της τάξης να την ακολουθούν φωνάζοντας σε άπταιστα ρεντνεκ τεξανέζικα “ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΧΕΚ”.

Ακολουθεί μια άκρως αμερικάνικη και κινηματογραφική καταδίωξη με πλάνα από πολλές κάμερες από περιπολικά αλλά και από το ίδιο περιπολικό που είχε κλέψει η Σπόνσλερ, όπου μετά από 23 λεπτά και 100 μίλια καταδίωξης, η Σπόνσλερ χάνει τον έλεγχο, κάνει ένα τετακέ σε κάτι χωράφια όπου και τότε αρνείται να παραδοθεί, μέχρι που η αστυνομικοί σπάνε το τζάμι του οδηγού και την ακινητοποιούν.

Πέρα από το χαριτωμένο του περιστατικού που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σαν “βαιραλ βίντεο” η δυσάρεστη σκέψη που το ακολουθεί είναι το τι θα συνέβαινε αν η κρατούμενη δεν είχε λευκή επιδερμίδα δεδομένου του ότι ξέρουμε την αδυναμία της αστυνομία στις ΗΠΑ να μην πυροβολεί αφροαμερικανούς.

Τα ποσοστά των μαύρων που σκοτώθηκαν από την Αμερικάνικη αστυνομία ήταν διπλάσια από αυτά των λευκών και για το 2015 και για το 2016. Πηγή: Guardian

Πηγή: nbcnews.com

Best of internet