Quantcast
THE STREAM

Βόλος: Επιχειρηματίας πήγε να κρύψει ανασφάλιστο εργαζόμενο μπροστά στους ελεγκτές

To έργο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας βρίσκει κάθε μέρα όλο και πιο πρωτότυπα εμπόδια


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλο ένα επεισοδιακό σκηνικό μεταξύ επαγγελματία και εκπροσώπων του Δημοσίου έγινε στο Βόλο, μετά από την ομολογουμένως πρωτότυπη εκδίωξη εφοριακών με σπαθί. Ξανά λίγες μέρες πριν η Αστυνομία χρειάστηκε να ενισχύσει την Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να καταφέρει να κάνει τον έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή.

Όταν το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έφτασε σε κατάστημα που ασχολείται με τον επισιτισμό, ο ιδιοκτήτης μπροστά στους ελεγκτές πήγε να κρύψει βγάλει από την πίσω πόρτα έναν εργαζόμενο που δούλευε ανασφάλιστος. Στη συνέχεια δε ο επαγγελματίας δυσκόλεψε κι άλλο την κατάσταση καθώς δεν έφερνε τα στοιχεία του εργαζόμενου για να καταγραφεί η παράβαση του νόμου.

Όπως αναφέρεται, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πήγε να επιτεθεί στους επιθεωρητές γκρεμίζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του και χρειάστηκε η άφιξη των αστυνομικών για να μη γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση. Στο τέλος ο επαγγελματίας ζήτησε συγγνώμη και πήρε στα χέρια του την κλήση, η οποία συνεπάγεται πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Η ανασφάλιστη εργασία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στον τομέα του επισιτισμού. Για να εκτιμηθεί το ευρύτερο ζήτημα με τον έλεγχο του Δημοσίου πάντως, αναφέρεται πως αυτές τις μέρες το νομό Μαγνησίας διατρέχουν στελέχη από τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες για να διαπιστώσουν περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας και φοροδιαφυγής.

(πηγή)

 

 

Best of internet