Quantcast
THE STREAM

«Άδοξα» έληξε τελικά το κυνήγι μεταναστών για το φασιστοκάραβο C-Star

Ήταν παντού ανεπιθύμητοι και γύρισαν από εκεί που ‘ρθαν


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2017

Σχεδόν πουθενά δεν ήταν ευπρόσδεκτο τελικά το φασιστοκάραβο C-Star το οποίο φιλοδοξούσε υποτίθεται να υπερασπιστεί την Ευρώπη κυνηγώντας πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο. Μετά από πέντε εβδομάδες όπου οι “Defend Europe” βολόδερναν στη Μεσόγειο ψάχνοντας κάποιο λιμάνι να τους δεχτεί για ανεφοδιασμό, τελικά λήγει την «αποστολή» του άδοξα.

Το (ναυλωμένο στο Τζιμπουτί) πλοίο C-Star είχε αναγκαστεί να αγκυροβολήσει στην Αμμόχωστο, αφού δεν ήταν ευπρόσδεκτο σε Κατάνη Σικελίας, ούτε και στην Αίγυπτο, έπειτα από θαλάσσιο μπλόκο που τους έστησαν στο Σουέζ ακτιβιστές υπέρ των προσφύγων. Μάλιστα στην κατεχόμενη Κύπρο αξιωματούχοι του τουρκοκυπριακού καθεστώτος έκαναν τότε προσαγωγές για παράνομη μεταφορά 20 ατόμων από τη Σρι Λάνκα. Στη συνέχεια δεν κατάφεραν να ελλιμενιστούν ούτε στην Ιεράπετρα, ενώ με το ζόρι ελλιμενίστηκαν και στη Μάλτα, η οποία είχε δηλώσει μέσω της κυβέρνησής της ότι διαφωνεί με όλα όσα πρεσβεύει το πλοίο.

Παρ’ όλα αυτά, το ολιγομελές πλήρωμα μετά από τις απανωτές χυλόπιτες που έτρωγε κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης του πογκρομοκρουαζιέρας, όταν επέστρεψε στη βάση του, έδωσε μια συνέντευξη τύπου όπου σε πανό αναγραφόταν ότι η «αποστολή εξετελέσθη». Φανταζόμαστε ότι τα πανό είχαν τυπωθεί πριν τη διεξαγωγή της παντελώς αποτυχημένης αποστολής τους, αλλά δεν είναι και απίθανο οι ίδιοι να πιστεύουν ότι τα πήγαν μια χαρά. Στο κάτω κάτω οι οικογένειές τους τους υποδέχτηκαν πίσω σαν ήρωες.

Best of internet