Quantcast
THE STREAM

Ο Κιμ το πάτησε: Εκτοξεύτηκε πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

Αναμένουμε την κίνηση της Ιαπωνίας


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2017

Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση ο πύραυλος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο, στα βόρεια της χώρας, δίχως ωστόσο να καταγραφεί κάποια ζημιά, ενώ την εκτόξευση του πυραύλου επιβεβαίωσαν και οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Όπως μετέδωσαν ο εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας NHK και το πρακτορείο Reuters, οι ιαπωνικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στα βορειοανατολικά της χώρας να αναζητήσουν καταφύγιο, μέχρι ο πύραυλος να καταπέσει στη θάλασσα, κάτι που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Κατά το NHK, ο πύραυλος διασπάστηκε σε τρία κομμάτια, προτού καταπέσει περίπου 1.180 χιλιόμετρα ανατολικά του ακρωτηρίου Ερίμο.Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο στρατός της δεν προσπάθησε να καταρρίψει τον πυραύλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος στις 6:06 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα πάντα με το NHK.

Κατά τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 2.700 χιλιομέτρων.Το περιστατικό αυτό έρχεται τρεις ημέρες μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σε δήλωσή του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, όπως διαβάζουμε στο Reuters, υπογράμμισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν οι συμπατριώτες του.

 

Best of internet