Quantcast
THE STREAM

Βάσεις 2017: Μια απ’ τα ίδια με πέρσι με άνοδο στις χημικές και πτώση στις οικονομικές σχολές

Δείτε σε ποιά σχολή θα φάτε τους ομορφότερους Σεπτεμβρίους της νιότης σας


Χρήστος Πρόεδρος · 24 Αυγούστου 2017

Έφτασε η αποφράδα η ημέρα ώστε οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων να μάθουν εάν τελικά πέρασαν στη σχολή που ήθελαν οι γονείς τους μετά από ιδιαίτερα εντατικό διάβασμα ή εντατικό ξύσιμο. Σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποίησε ότι στις 10:00 το πρωί ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2017.

Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι υπήρξε μία μικρή αύξηση στην Ιατρική, με τη βάση της Ιατρικής Αθηνών στα 19.143 μόρια (19.063 πέρυσι). Πτώση 100 μορίων είχε η Νομική Αθήνας, η οποία από την περσινή βάση των 18.229, φέτος «έπεσε» στα 18.199. Ανοδος πάνω από 2.000 μόρια εντοπίζεται στα τμήματα Χημείας. Η μεγάλη αλλά και αναμενόμενη πτώση παρατηρήθηκε στις Οικονομικές Σχολές με την Σχολή Οικονομικών Επιστημών Αθήνας να έχει πτώση 1.354 μορίων σε σχέση με τις βάσεις του 2016.

Τώρα στις σχολές που απασχολούν και καίνε τους περισσότερους υποψηφίους, βλέπουμε μια αξιοσημείωτη άνοδο στη Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Αθήνας, όπου η βάση φέτος άγγιξε τα 6,642 μόρια αντί για τα περσινά 6.235 μόρια, που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι νέοι έχουν μια ολοένα και αυξανόμενη τάση στη συντήρηση μανουαλιών και θαυματουργών εικόνων. Απ’ την άλλη η Θεολογία Αθήνας παρουσιάζει μια ανεπαίσθητη πτώση, υποθέτουμε ότι φέτος μπορεί κάποιοι απόφοιτοι πάνω στα ντουζένια τους να επέλεξαν την εκκλησιαστικών κειμηλίων αντί για την κλασσική θεολογική σχολή, επειδή yolo.

Τουλάχιστον σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια όπου ο μαθητής ήταν υποχρεωμένος να διασχίσει την κοιλάδα της αγωνίας και το φαράγγι της απελπισίας μέχρι να φτάσει στο σχολείο του και στους πίνακες με τα αποτελέσματα, τώρα οι μαθητές θα μπουν απλά εδώ, θα πληκρτολογήσουν τα στοιχεία τους και τα κομπιούτερζ και οι αριθμοί θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Μάλιστα φέτος, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ένα ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών. Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β’/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και διεκδικούν 70.726 θέσεις. Με άλλα λόγια, δύο στους τρεις υποψηφίους περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

– Βάσεις ΓΕΛ  Ημερήσια
– Βάσεις ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ2016 (10%)

 

 

 

Best of internet