Quantcast
THE STREAM

Ο Τραμπ έδιωξε το διευθυντή στρατηγικής του Στίβεν Μπάνον

Το γνωστό ακροδεξιό στέλεχος του Breitbart δηλώνει πως θα συνεχίσει να πολεμά για τον Τραμπ


THE NEWSROOM · 19 Αυγούστου 2017

Δεν είχε πολύ μεγάλη διάρκεια τελικά η θητεία του Στίβεν Μπάνον, πρώην διευθυντή στρατηγικής για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ με την αρκετά αμφιλεγόμενη σταδιοδρομία απομακρύνθηκε από το πόστο του ενώ μια λιτή δήλωση από το Λευκό Οίκο στάλθηκε σε διάφορα ΜΜΕ.

“Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και ο Στίβεν Μπάνον συμφώνησαν από κοινού πως σήμερα θα ήταν η τελευταία μέρα του Στιβ. Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του και του ευχόμαστε τα καλύτερα.”

Ο εθνικιστικών απόψεων ιδεολόγος Στίβεν Μπάνον πριν αναλάβει αξίωμα μετά τις εκλογές έχει υπάρξει σύμβουλος του Τραμπ, βετεράνος του ναυτικού, επιχειρηματίας και διευθυντής του διαβόητου ακροδεξιού website Breitbart, το οποίο θεωρείται πως συνέβαλλε στην γιγάντωση του πολιτικού ρεύματος Τραμπ. Ο Μπάνον έχει ήδη επιστρέψει στη διεύθυνση του Breitbart, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα.

Tα νέα πως ο Τραμπ ετοιμάζεται να διώξει το συνεργάτη του άρχισαν να κυκλοφορούν χτες Παρασκευή 18/8, ενώ ο Λευκός Οίκος ασχολούνταν με τις λεπτομέρειες. Ενώ θεωρείται πως η αποπομπή του Μπάνον έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως ο πόλεμος δηλώσεων με τη Βόρεια Κορέα και τα γεγονότα με τους ακροδεξιούς στο Σάρλοτβιλ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπάνον έχει παραιτηθεί εδώ και βδομάδες.

Highlight των τελευταίων ημερών ήταν μια περίεργη και αξιοπρόσεκτη συνέντευξη που ο Στίβεν Μπάνον έδωσε σε προοδευτικό περιοδικό των ΗΠΑ. Εκεί φάνηκε να έχει μεγάλη διάσταση με τις δηλώσεις του προέδρου, καθώς μεταξύ άλλων σχολίασε πως είναι δυνατή μια στρατιωτική προσέγγιση για τη Βόρεια Κορέα και πως οι φασίστες της Βιρτζίνια είναι μια “μάζωξη από κλόουν“.

Σε κάθε περίπτωση ο Μπάνον δήλωσε πως ελεύθερος από τα καθήκοντα του πλέον θα συνεχίσει να συμμετέχει στον “πόλεμο υπέρ του Τραμπ.

(πηγή)

Best of internet