Quantcast
THE STREAM

Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη

Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος ενώ στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο


THE NEWSROOM · 17 Αυγούστου 2017

Ένα φορτηγάκι έπεσε επάνω σε δεκάδες άτομα στο κέντρο της συνοικίας Ράμπλας, όπως μετέδωσε Καταλανικό μέσο La Vanguardia και αργότερα επιβεβαίωσε η αστυνομία. Το λευκό όχημα φέρεται να ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με ταχύτητα. Σύμφωνα με την El Pais, η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο οδηγός διέφυγε πεζός.

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στην πόλη της Βαρκελώνης, μετέδωσε το Cadena Ser Radio, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές

Δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης λίγη ώρα αφότου το φορτηγάκι έπεσε πάνω στους πολίτες, γράφει η εφημερίδα El Periodico. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Best of internet