Quantcast
THE STREAM

Τελευταίο φύλλο για «Τα Νέα» σήμερα, απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ

Ακόμα δεν είναι γνωστό πόσοι από τους εργαζόμενους και εάν θα επαναπροσληφθούν


Χρήστος Πρόεδρος · 10 Αυγούστου 2017

Τέλος εποχής, ή μάλλον τέλος εποχής Ψυχάρη έφτασε σήμερα και επίσημα για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη. Ο ΔΟΛ, αφού κατέρρευσε από τα δάνεια και την προηγούμενη διοίκηση, οδηγήθηκε σε ειδική εκκαθάριση και πλειστηριασμό μέχρι που κατέληξε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σήμερα πέφτουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του ενεργητικού της εταιρείας, δηλαδή τα σήματα των ΜΜΕ και οι συμμετοχές στην Άλτερ Έγκο. Σήμερα επίσης κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Τα Νέα” και από χθες άρχισε η διαδικασία απόλυσης των εργαζομένων – δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, που αναμένουν να μάθουν από επίσημα χείλη για το εργασιακό τους μέλλον μετά την εκκαθάριση του Συγκροτήματος.

Σήμερα Πέμπτη στις 12.00 έχουν κληθεί οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη «Μιχαλακοπούλου» προκειμένου να λάβουν τις απολύσεις, όπως τους ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ειδικός διαχειριστής που ανέλαβε την εκκαθάριση του Συγκροτήματος. Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του, οπότε ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα προσληφθούν από την καινούργια εταιρεία που θα διαχειρίζεται «Τα Νέα» και «Το Βήμα», την «Alter Ego» ούτε βέβαια γνωρίζει κανείς ακόμα πόσοι από αυτούς θα προσληφθούν και υπό ποιές εργασιακές συνθήκες.

Επιπλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης, δε λειτουργούν τα σάιτ των Νέων και του Βήματος. Σύμφωνα με το portal του ΔΟΛ, τα δύο σάιτ «θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας μέχρι την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος».

 

Προηγουμένως εμφανιζόταν αυτό το μήνυμα:

Στους εργαζόμενους προβλέπεται να καταβληθεί ο μισθός των δύο μηνών, που δεν πληρώθηκε από τις τράπεζες, όσο διαρκούσε η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης. Αν και διατήρησαν σε λειτουργία τον ΔΟΛ, εξαιτίας της νομοθεσίας και των επιλογών της προηγούμενης διοίκησης δεν θα λάβουν αποζημιώσεις και μόνο ένα μέρος από το προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ, Τυπολογίες

 

Best of internet