Quantcast
THE STREAM

Η αμήχανη στιγμή που η Κατερίνα Στεφανίδη έχει σηκώσει σημαία με κλήρωση

Κarma is a bitch αλλά δυστυχώς για τον Άρη Πορτοσάλτε έχει συμβεί και αυτό


Χρήστος Πρόεδρος · 7 Αυγούστου 2017

Μετά την τελευταία θεαματική διάκριση της Κατερίνας Στεφανίδη με χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, παρατηρούνται μερικά μερακλήδικα λογικά άλματα από μερικούς από τους πιο άριστους δημοσιογράφους της χώρας: αυτούς του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αλλά και από τους πολιτικούς της αριστείας ώστε η νίκη της Στεφανίδη να συνδεθεί με τη νέα εμμονή, η οποία αναγάγει την πολιτική και κομματική αντιπαράθεση στο επίπεδο του τρόπου της επιλογής των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις του δημοτικού.

Κάπως έτσι η διάκριση της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ φαίνεται ως μια ιδανική ευκαιρία στον Άρη Πορτοσάλτε για να φτιάξει δύο τουήτς στα οποία θα τα χώσει όλα μέσα. Στεφανίδη, Αριστεία, Σημαία και κληρώσεις.

Εάν προσπεράσει κανείς το ότι η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι μαθήτρια του δημοτικού και ότι ούτε μιλάμε για μια μαθητική παρέλαση, αλλά για μια κορυφαία αθλητική διάκριση σε μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, τότε μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με το κομμάτι της κλήρωσης. Όπως διαβάζουμε εδώ, από τις περσινές ειδήσεις κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο:

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί στη 01.50 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

Προφανώς και η κλήρωση έγινε μεταξύ ολυμπιονικών, όμως προφανώς μιλάμε για παγκόσμιο αθλητικό πρωταθλητισμό και όχι για Γλώσσα-Γλώσσα-Εμείς κι ο κόσμος.

Φαντάζεται κανείς ότι το χαρτάκι κατά πάσα πιθανότητα έλεγε “να συνδεθεί το ζήτημα της κλήρωσης και της σημαίας στο δημοτικό με ο,τιδήποτε μπορεί να εμφανιστεί στην επικαιρότητα”. Τελικά είχε την “ατυχία” η Κατερίνα Στεφανίδη να πετύχει κάτι τόσο σημαντικό για την ίδια αλλά και για πολλούς περισσότερους μέσα σε μια τέτοια συγκυρία. Ωστόσο η ίδια μάλλον δεν θα πέσει από τα σύννεφα, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δημοσιογράφους.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι ανιδιοτελείς πανηγυρισμοί από πολιτικούς, όπως η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού του Ποταμιού η οποία έχει τίτλο «Οι σημαίες δεν υψώνονται στην τύχη», αλλά και αυτό το tweet:

 

 

Ανυπομονούμε όλοι να ακούσουμε εκατοντάδες σχόλια που αφορούν στη σημαία, τις κληρώσεις και την αριστεία με αφορμή τη νίκη της Κατερίνας Στεφανίδη.

Best of internet